Tilavuuden laskeminen

Voit laskea tilavuudet pinnoista, jotka on tallennettu kolmioituihin maastomalleihin (*.ttm-tiedostoihin).

Voit tuoda TTM-tiedostoja toimisto-ohjelmistostasi tai generoida niitä kartalla Mittaus -sovelluksessa. Ks. Pinnan luominen.

1. Näpäytä ja valitse Cogo / Laske tilavuus.

Voit vaihtoehtoisesti luoda pinnan samalla kuin lasket tilavuuden valitsemalla kartalta vähintään kolme 3D-pistettä Laske tilavuus näpäytä ja pidä painettuna -valikosta. Syötä nimi pinnalle ja näpäytä Hyväksy. Pinta ilmestyy karttaan.

2. Valitse yksi alla kuvatuista laskentamenetelmistä Tilavuuden laskennan ruudulta.
  3. Valitse pinta, jota haluat käyttää.
  4. Syötä vaadittaessa Kuorman laajenemisen tai Kutistumisen tekijä, jota sovelletaan laskuun.
  5. Näpäytä Laske.