Tallentimen simulointi

Jos käytät Trimble Access -ohjelmistoa Windows-pöytätietokoneella tai kannettavalla tietokoneella, voit käyttää Maastotietokoneen simulointi -toimintoa simuloidaksesi ohjelmiston käyttöä tuetulla maastotietokoneella. Tämän ominaisuuden avulla voit esitellä ohjelmiston toimintoja tai ottaa kuvakaappauksia ohjelmistosta haluamasi maastotietokoneen asettelulla koulutusmateriaaleja varten. Sitä voidaan käyttää yhdessä GNSS:n emulaattoritoiminnon kanssa simuloimaan GNSS-vastaanottimen yhteyttä, jolloin sitä varten ei tarvitse olla maastossa ja yhteydessä oikeaan GNSS-vastaanottimeen.

Vaikka työn ei tarvitse olla avoin simuloidakseen laitetta, sinun täytyy avata työ ennen kuin voit käyttää GNSS:n emulaattoria.

GNSS-emulaattoritoimintoa ei tueta, jos Trimble Access-sovellusta käytetään Android-laitteella.

1. Käynnistä Trimble Access.
  2. Näpäytä ja valitse Tietoa / Tuki / Simuloi tallenninta.
  3. Valitse tallennintyyppi Simuloitavan laitteen valikosta. Ohjelmisto konfiguroituu uudelleen simuloidakseen sen ulkoasun valitulla laitteella.

Voit aloittaa simuloinnin mistä tahansa ohjelmiston osasta käyttämällä pikanäppäinyhdistelmää Ctrl + Shift + S ja valitsemalla sen jälkeen tallennintyypin.

Valitse Android-maastotietokone, kuten TDC600, maastotietokonetyypiksi käyttäessäsi Trimble Access-sovellusta Windows-tietokoneella, mutta pidä mielessä, että niiltä osin kun Trimble Access kommunikoi tietokoneen käyttöliittymän osien kanssa, simulaattori voi näyttää vain miten Windows-käyttöjärjestelmä käyttäytyy eikä näytä Android-käyttöjärjestelmän käyttäytymistä.

4. Trimble Access-Ikkuna näkyy ruudussa oletuksena siinä koossa, missä se näkyisi laitteella. Säätääksesi ikkunan kokoa:
    1. Näpäytä ja valitse Tietoa / Tuki / Simuloi tallenninta.
    2. Valitse DPI-skaalaus Tallentimen simuloinnin valikosta.
    3. Valitse Mukautettu DPI-skaalauksen tilan kentässä.
    4. Syötä uusi DPI-skaalausarvo. Voit antaa erilaisen arvon kullekin laitetyypille.

Kun pystytilassa käytettävää laitetta simuloidaan vaakatilassa, syötä 0.8 tai vastaava saadaksesi koko ikkunan näkyville ruutuun.

5. Käynnistä Trimble Access-ohjelmisto uudelleen tarkastellaksesi simulaattoria uudessa koossa.

Kun ohjelmisto käynnistyy, työkaluvihje näyttää simuloidun tallentimen laitetyypin ja käytetyn DPI-skaalausarvon, jos se on mukautettu arvo.

5. Näytä tai piilota Windows-otsikkorivi näpäyttämällä ja valitsemalla Tietoa / Tuki / Simuloi tallenninta / Näytä otsikkorivi. Ota muutos käyttöön käynnistämällä Trimble Access uudelleen.

Trimble Access-Ikkunaa voi siirtää Windowsin otsikkopalkin ollessa piilotettuna klikkaamalla tilalinjan aluetta ja vetämällä ikkunaa. Tilalinjan alueen näkyminen tilarivissä edellyttää, että olet avannut työn.

6. Näytä tai piilota Android-navigointirivi näpäyttämällä ja valitsemalla Tietoa / Tuki / Simuloi tallenninta / Näytä Android-painikkeet. Ota muutos käyttöön käynnistämällä Trimble Access uudelleen.

Kun simuloit Android-laitetta, voit käyttää Androidin Takaisin-painiketta Esc-painikkeena poistuaksesi nykyisestä Trimble Access-ohjelmiston ruudusta. Koska Androidin Valikko-painike käyttää Android-käyttöjärjestelmävalikkoa, Android-valikkopainikkeen näpäyttämisestä/klikkaamisesta ei tapahdu mitään simulaattoria käytettäessä.

Kun simuloit laitetta, jolla ei ole fyysistä näppäimistöä, näyttöön ilmestyy näppäimistä kun muokkaat tekstiä. Toimintonäppäimiä ja liitettyjä pikanäppäinyhdistelmiä ei tueta laitteilla, joissa ei ole fyysistä näppäimistöä. Suosikkitähden näpäyttäminen/klikkaaminen käynnistää/lopettaa Suosikki-toiminnon Suosikki-ikkunan näyttämisen sijaan.