Kaikuluotaimet

Oletusarvoisesti tuettu ESD-tiedosto kaikuluotaimia varteen löytyy C:\ProgramData\Trimble\Trimble Data\System Files-kansiosta. Muokataksesi ESD-tiedostoa muokkaa tiedostoa tekstieditorissa. ESD-tiedoston nimi ilmestyy Kaikuluotaimen kentän Tyyppi-kenttään.

Trimble Access tukee oletusarvoisesti seuraavia batymetrisiä kaikuluotainmalleja:

• CeeStar Basic High Freq

CeeStar Dual Fequency -kaksitaajuuskaikuluotaimet, BASIC-tiedonsiirtomuoto, kun High Frequency -syvyyttä tallennetaan. Yksikkö on vaihdettava tulostamaan "etuliitteitä", eikä pilkkuja. Tulostusmuodoksi on määritettävä Menu / Advanced / Prefix / Comma outfm -kohdassa [Use prefix].

• CeeStar Basic Low Freq

CeeStar Dual Fequency -kaksitaajuuskaikuluotaimet, BASIC-tiedonsiirtomuoto, kun Low Frequency -syvyyttä tallennetaan. Yksikkö on vaihdettava tulostamaan "etuliitteitä", eikä pilkkuja. Tulostusmuodoksi on määritettävä Menu / Advanced / Prefix / Comma outfm -kohdassa [Use prefix].

• NMEA SDDBT-laite

Mikä tahansa yleinen kaikuluotainlaite, joka voi tulostaa lauseen NMEA DBT (Depth Below Transducer). "Talker ID" -asetukseksi on valittava "SD"-vakiotunniste (jolloin kaikki lauseet alkavat merkkijonolla "$SDDBT,.."). Trimble Access-ohjelmaan voi syöttää dataa jalkoina, metreinä tai syleinä, ja se muuttaa arvot itse tarpeen tullen.

• SonarMite

Mikä tahansa Sonarmite-laite. Yksikkö siirtyy "Engineering mode" -tilaan (tulostusmuoto 0), ja muita asetuksia voidaan muuttaa Trimble Access -ohjelmalla.

Kun kaikuluotaimella kirjataan syvyyksiä, jotka ovat yhtä paljon kuin nolla, sinun tulee lisätä allowZero="True"-lippu heti isDepth="True"-lipun perään. Esimerkiksi: "<Field name... isDepth="True" allowZero="True" />"