Mallien tuominen 12da-tiedostosta

Voit käyttää Trimble Access Tiet -ohjelmistoa luomaan GENIOn .mos-tiedoston, joka sisältää 12da-tiedostosta tuodut mallit. Tämä on hyödyllistä erityisesti silloin, jos et voi tuoda GENIO-tiedostoja 12d Model -ohjelmasta.

Jos .12da-tiedosto on viety 12d Model -ohjelmistosta zipattuna tiedostona, sillä on tiedostopääte .12daz. Voidaksesi käyttää .12da-tiedostoa Trimble Access -ohjelmassa, vaihda tiedostopäätteeksi .zip File Explorer -sovelluksessa ja nouda tiedosto zip-paketista WinZipin avulla.

1. Näpäytä ja valitse Määrittele.
  2. Valitse GENIO-tie.
  3. Näpäytä Valitse GENIO-tiedosto -ruudussa 12da.

Vaihtoehtoisesti näpäytä kartan työkalurivissä ja valitse Karttatiedostot-välilehti ja näpäytä sen jälkeen 12da. Tämä optio on käytettävissä vain silloin, kun Tiet on valittu sovellus.

4. Näpäytä löytääksesi 12da-tiedoston sijainnin ja valitse se. Näpäytä Hyväksy.
  5. Valitse muunnosapuohjelman ikkunassa tiejonoja sisältävät mallit (tasot), jotka haluat sisällyttää uuteen GENIO-tiedostoon.

Sinun tulee valita ainakin yksi malli, joka sisältää pääjonon. Pääjonoja sisältävät mallit ovat punaisia.

• Roads-ohjelmisto edellyttää, että jokaisella GENIO-tiestä määritetyllä tiellä on 6D-jono. Jos valituissa malleissa ei ole 6D-ketjua, mutta siinä on 12D-ketju, muunnosapuohjelma luo 6D-ketjun, jolla on sama geometria kuin 12D-ketjulla ja lasketut sijainnit 5 metrin välein. Huomioi, että pienisäteisten kaarien kohdalla lasketut sijainnit perustuvat enintään 10 mm:n mittaiseen kaaren ja jänteen väliseen eroon, jolla varmistetaan, että tie on oikein edustettu.
    • Muunnosapuohjelma muuntaa 3D-jonot, joiden nimi alkaa kirjaimilla INT tai IA 5D-rajapintajonoiksi GENIO-tiedostossa.
    • Jos 6D-jonon nimillä on kaksoiskappaleita, näille annetaan nouseva pääte, kuten -1, -2, -3....
  6. Napsauta OK..
  7. Syötä uuden tiedoston nimi ja näpäytä sitten OK.

Uusi GENIO-tiedosto ilmestyy Valitse GENIO-tiedosto -ruudun luetteloon.

8. Määrittele GENIO-tie uuden GENIO-tiedoston pohjalta. Katso GENIO-tien määrittäminen.