RTK-mittauksen internetlinkki

Käytä internetin datayhteyttä, jos vastaanotat RTK-dataa muodostamalla yhteyden palvelimeen käyttäen IP-osoitetta. Roverin laitteisto muodostaa yhteyden palvelimeen, joka isännöi tukiaseman vastaanottimen dataa käyttäen IP-osoitetta. RTK-data siirtyy internetin kautta.

RTK-dataa tuottava palvelin voi olla:

• Tukiaseman vastaanottimeen yhdistetty tallennin jossa on Trimble Access asennettuna.

Tässä tapauksessa tukiasema toimii palvelimena.

• Palveluntarjoajalta saatu lähetyspalvelin, joka käyttää järjestelmää kuten VRS Now™ tilauspalvelua.

Tässä tapauksessa tukiasema lähettää dataa epäpalvelimelle.

Tukiaseman toimiessa palvelimena samanaikaisten yhteyksien lukumäärä riippuu tukiaseman Internet-yhteyden kapasiteetista. Joissakin tapauksissa vain yksi samanaikainen kartoituslaiteyhteys on mahdollinen.

Kun tukiasema siirtää dataa palvelimelle, lähetyspalvelin voi välittää tiedot useille rovereille.

Tallentimellasi ja vastaanottimellasi saattaa kullakin olla sisäinen modeemi. Sinulla saattaa myös olla jokin muu modeemin sisältävä laite, kuten matkapuhelin (viitataan tässä termillä ulkoinen modeemi). Modeemi, jonka kautta yhteys muodostetaan palvelimeen, määrittää miten yhteys muodostetaan ja laitteesi konfiguroidaan sekä miten GNSS-yhteyden Ohjaa tallentimen kautta -asetukset konfiguroidaan.

• Trimble R10/R12 -vastaanottimen modeemi ei tue Bluetooth Dial-up Networkingia (DUN), minkä vuoksia et voi käyttää vastaanottimen SIM-korttia tai Ohjaa tallentimen kautta -toimintoa. Jos haluat ohjata dataa tallentimen kautta, aseta SIM-kortti tallentimeen ja varmista, että Ohjaa tallentimen kautta -kentässä lukee Päällä.
  • Trimble Access -ohjelmiston kanssa käytettyjen modeemien tulee tukea Hayes-yhteensopivia AT-komentoja.

Jos käytössäsi on:

• puhelinverkkoyhteyttä käyttävää vanhempi modeemi, katso ohjeet yhteyden muodostamiseen alempana.
  • tallentimen tai tallentimeen yhdistetyn älypuhelimen GPS-modeemi, se ei mitä todennäköisimmin tue puhelinverkkoyhteyttä. Jos käytössäsi on tällainen modeemi, muodosta yhteys palvelimeen 3G- tai 4G-mobiililaajakaistaverkon kautta kohtien Internet-yhteyden luominen ja GNSS-yhteystiedon luominen roverin internet-datalinkille.