Radion datalinkin konfigurointi

1. Kytke tallennin, vastaanotin, radio ja vaadittaessa sähkönsyöttö. Katso Radion yhdistäminen GNSS-vastaanottimeen.
  2. (missing or bad snippet)
  3. Jos muodostat datayhteyden:
    • rovervastaanottimelle, valitse Roverin datayhteys.
    • tukiaseman vastaanottimelle, valitse Tukiaseman datayhteys.
  4. Aseta Tyyppi-kenttään Radio.
  5. Aseta Radio-kenttään radiotyyppi, jota käytät.

Jos radiosi ei ole luettelossa, valitse Oma radio ja määritä sitten vastaanottimen portti, tiedonsiirtonopeus ja pariteetti.

6. Jos käytettävällä radiolinkillä on tunnettu datan enimmäisvälityskykyaste, valitse Kaistanleveyden rajoituksen valintaruutu, ja syötä sen jälkeen datan enimmäisvälityskykyaste tavuina sekuntia kohti Kaistanleveyden rajoituksen kenttään.

GNSS-tukiasemavastaanotin käyttää tätä arvoa vähentämään satelliittiviestien määrää loogisesti niin, että enimmäismäärää ei ylitetä. Tämä vaihtoehto on käytettävissä CMR+-, CMRx- ja RTCM v3.x -lähetysformaateissa.

Jos sinulla on vanha radio tai jos radiosi toimii matalilla baudinopeuksilla ja jos et saa kaikkia tukiaseman SV:itä, yritä laskea kaistanleveysrajaa, kunnes tilanne korjautuu.

7. Jos radio on yhteydessä:

• suoraan vastaanottimeen, tyhjennä Reititys tallentimen kautta -valintaruutu. Määritä vastaanottimen portin numero, johon radio on yhdistetty, sekä baudinopeus tietoliikennettä varten.
    • tallentimeen, valitse Reititys tallentimen kautta -valintaruutu. Tämä mahdollistaa vastaanottimen ja radion välisen reaaliaikaisen datan siirtymisen tallentimen lävitse. Määritä tallentimen portin numero, johon radio on yhdistetty, sekä baudinopeus tietoliikennettä varten.

• Näpäytä Yhdistä muodostaaksesi yhteyden valitsemaasi radioon ja muokataksesi sen sisäisiä asetuksia.
    • Jos Yhdistä -valonäppäintä ei näytetä, et voi konfiguroida sisäisiä asetuksia valitsemasi radion tyypille.
    • Joidenkin TRIMTALK- ja Pacific Crest -radioiden täytyy olla komentotilassa, ennen kuin ne voidaan konfiguroida. Komentotila astuu voimaan hetkeksi laitteen käynnistyksen yhteydessä. Toimi kehotusten mukaisesti muodostaaksesi yhteyden radioon.
    • Näpäytä Lisää taajuus lisätäksesi uuden vastaanottotaajuuden roverin radioon. Syötä uusi taajuus ja näpäytä Lisää . Uusi taajuus lähetetään radioon ja lisätään saatavissa olevien taajuuksien luetteloon. Jos haluat käyttää uutta taajuutta, sinun tulee valita se listalta.
  8. Jos arvot ovat oikein, näpäytä Enter.

Tilariville ilmestyy radiosignaalin kuvake , kun mittaus alkaa. Jos tukiaseman ja rover-vastaanottimien välisessä tietoyhteydessä on ongelma, radion kuvakkeen päälle ilmestyy punainen risti.

Tarkista asetukset näpäyttämällä radiosignaalien kuvaketta. Jos tallennin on yhdistettynä vastaanottimeen, jossa on sisäinen radio, voit myös konfiguroida radion sisäiset asetukset uudelleen.

Voit myös tarkastella datalinkin konfigurointia näpäyttämällä Datalinkin painiketta GNSS-toiminnoissa näyttö. Katso GNSS:n toiminnot.

Joissakin maissa radion taajuuden vaihtaminen on laitonta. Trimble Access -ohjelmisto tarkistaa, oletko jossakin näistä maista, käyttämällä viimeistä GNSS-sijaintia. Jos olet, vain käytettävissä olevat taajuudet näytetään Taajuus -kentässä.

Jos valitset Tukiaseman datalinkin ja asetat Tyyppikenttään Muokatun radion, voit myös ottaa käyttöön Clear to Send -ominaisuuden (CTS).

Älä ota käyttöön CTS-toimintoa, ellei vastaanotin ole kytkettynä radioon, joka tukee CTS-asetusta. Trimble GNSS-vastaanottimet tukevat RTS:n/CTS:n vuonohjausta, kun CTS on käytössä. Katso lisätietoja CTS-tuesta vastaanottimen käyttöoppaista.

Trimblen integroidun GNSS-vastaanottimen sisäinen radio voi myös toimia tukiaseman radiona, jos se konfiguroidaan lähetin-vastaanottimeksi ja jos UHF Transmit -toiminto on päällä vastaanottimessa. Tällä vältytään ulkoisen radioratkaisun käytöltä tukiasemalla tukiaseman datan lähettämiseen.