GNSS-yhteystiedon luominen roverin internet-datalinkille

1. Näpäytä ja valitse Asetukset / Yhteydet / GNSS-yhteystiedot.
  2. Näpäytä New.
  3. Syötä yhteystiedon Nimi.
  4. Aseta Yhteystietotyypiksi Internet-rover.
  5. Jos Ohjaa tallentimen kautta -asetus näkyy ruudussa, valitse käyttämääsi modeemia vastaavat asetukset. Jos modeemin on rakennettu sisään:

• toiseen laitteeseen, kuten matkapuhelimeen, aseta Ohjaa tallentimen kautta -kytkin kohtaan Kyllä.
    • vastaanottimeen, silloin tukiasemalta saapuva data(a):
      • ohjataan tallentimen läpi, minkä ansiosta tallennin voi muodostaa yhteyden internetiin muita funktioita, kuten projektien ja töiden lataamista pilvestä varten silloin, kun se on yhdistettynä internetin data-linkkiin RTK-mittauksen aikana, aseta Ohjaa tallentimen kautta -kytkin kohtaan Kyllä.

• ei ohjata tallentimen läpi, jolloin vastaanotin mutta ei tallennin voi muodostaa yhteyden internetiin asettamalla Ohjaa tallentimen kautta -kytkin kohtaan Ei.

• Jos otat Ohjaa tallentimen kautta -asetuksen käyttöön käyttäessäsi vastaanottimen modeemia, sinun tulee yhdistää tallennin vastaanottimeen Bluetoothin kautta. Muita konfiguraatioita varten voit käyttää Bluetoothia tai sarjakaapelia.
    • Trimble R10/R12 -vastaanottimen modeemi ei tue Bluetooth Dial-up Networkingia (DUN), minkä vuoksia et voi käyttää vastaanottimen SIM-korttia tai Ohjaa tallentimen kautta -toimintoa. Jos haluat ohjata dataa tallentimen kautta, aseta SIM-kortti tallentimeen ja varmista, että Ohjaa tallentimen kautta -kentässä lukee Päällä.
  6. Jos Ohjaa reitittimen kautta -kytkin on kohdassa Kyllä, valitse tallentimen Verkkoyhteys, jota käytetään yhteyden muodostamiseen internetiin ja syötä tarvittaessa Modeemin PIN.

Voit syöttää yhteyden nimen tai näpäyttää tarkastellaksesi Verkkoyhteyden kuvaruutua ja valita yhteyden luettelosta.

Jos käytät tallentimen GSM-modeemia tai tallentimeen yhdistettyä älypuhelinta, muodosta yhteys palvelimeen 3G- tai 4G-mobiililaajakaistaverkon välityksellä valitsemalla Käyttöjärjestelmä - Wi-Fi, matkapuhelinverkko Verkkoyhteyden ruudussa. Katso Internet-yhteyden luominen.

7. Jos Ohjaa tallentimen kautta -kytkin on kohdassa Ei:

1. Syötä tarvittaessa Modeemin PIN.
    2. Määritä internetpalveluntarjoajalle Access Point Name (APN). Tämä on palveluntarjoaja, joka toimitti vastaanottimen SIM-kortin.

Käytä Valitse Access Point Name (APN) -apuohjelmaa näpäyttämällä ja syötä maasi Sijainnin kenttään ja valitse Verkko-operaattori ja liittymä. Näpäytä Hyväksy. Näpäytä Hyväksy.APN -kenttä päivitetään.

3. Syötä Matkapuhelin käyttäjänimi ja Matkapuhelimen salasana. Näissä kentissä on oletuksena guest.
  8. Jos tallennin on yhdistettynä yhtä kuin useampaa korjaustietosarjaa lähettävään lähetyspalvelimeen, valitse käytettävä korjaustietojen virta:
    • Jos rover yhdistyy Trimble CenterPoint RTX -korjauspalveluun:

1. Valitse Käytä RTX:ää (Internet) -valintaruutu.
      2. Valitse Asennuspaikan nimi -kentässä RTX-tilaukseesi ja alueellesi sopiva asennuspaikka. RTXIP-asennuspaikkaa käytetään globaaleihin RTX-korjauksiin, kun taas muita sennuspaikkoja käytetään niiden tietyillä verkkoalueilla.
      3. Valitse tarvittaessa Käytä välityspalvelinta -valintaruutu ja syötä välityspalvelimen osoite ja portti.
    • Jos rover yhdistyy NTRIP-palvelimeen:

1. Valitse Käytä NTRIPiä -valintaruutu.
      2. Voit pakottaa Trimble Access -ohjelmiston käyttämään NTRIP-versiota 1.0 valitsemalla Käytä NTRIP v1.0 -valintaruudun.
      3. Valitse tarvittaessa Käytä välityspalvelinta -valintaruutu ja syötä välityspalvelimen osoite ja portti.
      4. Kun haluat muodostaa yhteyden Mountpointiin mittausta aloitettaessa ilman, että sinulta kysytään Mountpoint-nimeä, valitse Kytke suoraan Mountpointiin ja syötä Mountpoint.

Jos Mountpoint-nimeä ei ole määritetty, järjestelmä kysyy sitä mittausta aloitettaessa. Valintasi tallennetaan sen jälkeen GNSS-yhteystietoihin. Jos määritettyyn mountpointiin ei saada yhteyttä mittauksen alkaessa, näyttöön tulee käytettävissä olevien Mountpointien luettelo.

5. Syötä vaadittaessa NTRIP käyttäjätunnus ja NTRIP salasana.
  9. Jos tallennin muodostaa yhteyttä:
    • Lähetyspalvelimeen, syötä palvelimen IP-osoite ja IP-portti, jotka sait palvelimen operaattorilta.
    • Tukiaseman vastaanottimeen yhdistettyyn tallentimeen, käytä Tämän tukiaseman IP-asetukset -kentän IP-osoitteen ja IP-portin arvoja kun olet tallentimen Tukiaseman ruudussa tukiasemalla.

Jos tukiasemamaastotietokoneen IP-osoite näyttää epäkelvolta, Trimble suosittelee Soft Reset -nollauksen suorittamista ennen yhteyden muodostamista Internetiin ja tukiaseman käynnistämistä.

10. Jos kartoituslaitteen on tuettava tunnistustietoja tukiasemapalvelimille lähetettävissä tavallisissa NMEA-viesteissä, valitse Lähetä käyttäjän tunnistetiedot -valintaruutu. Ohjelmisto kysyy nämä tiedot mittausta aloitettaessa.
  11. Näpäytä Tall.