Alustuksen suorittaminen tunnetulla pisteellä

Et voi suorittaa alustusta tunnetulla pisteellä, jos käytät vastaanotinta IMUn kallistuskompensaation kanssa ja IMU on kohdennettu. Alustuksen suorittaminen tunnetulla pisteellä edellyttää, että vastaanotin on Vain GNSS -tilassa. Tehdäksesi näin siirry Vain GNSS -tilaan näpäyttämällä tilarivin vastaanotinkuvaketta avataksesi GNSS-toimintojen ruudun ja näpäytä sitten IMUn kallistuksen kompensaatiota käynnistääksesi tai sulkeaksesi Vain GNSS -tilan.

1. Sijoita roverin antenni tunnetulle pisteelle.

RTK-mittauksessa tunnetun pisteen täytyy olla nykyisessä työssä oleva aikaisemmin mitattu piste.

Jälkilaskettavassa mittauksessa voit suorittaa alustuksen:

• nykyisessä työssä aiemmin mitatulla pisteellä
    • pisteellä, jolle annat koordinaatit myöhemmin (ennen tietojen jälkilaskentaa)
  2. Näpäytä ja valitse Mittaa ja sitten RTK-alustus tai PPK-alustus.
  3. Valitse Metodi-kentässä Tunnettu piste.
  4. Valitse Pisteen nimen kentältä tunnettu piste työn pisteluettelosta.
  5. Syötä arvot Antennikorkeus -kenttään ja varmista, että Mitattu -kentän asetus on määritetty oikein.
  6. Kun antenni on keskitetty ja pystysuorassa pisteen yläpuolella, näpäytä Aloita.

Maastotietokone aloittaa tietojen tallentamisen ja tilarivillä näkyy staattinen-kuvake . Pidä antenni pystysuorassa ja paikallaan tietojen tallentamisen aikana.

Jos käytät GNSS-vastaanotinta, jossa on sisäänrakennettu kallistusanturi, näpäytä eBubble (tai paina Ctrl + L ) näyttääksesi eBubble:n. Kun kupla on vihreä, näpäytä Aloita varmistaaksesi, että piste mitataan kallistustoleranssien sisään. Toleranssi on se, joka on määritetty Kartoituspistettä varten.

Viesti vahvistaa vastaanottimen alustamisen yhdessä RTK:n sijainnista tunnettuun pisteeseen vievien deltojen kanssa.

7. Näpäytä Hyväksy.

Jos alustus epäonnistuu, näytetään tulokset. Tee alustus uudelleen näpäyttämällä Uusi yritys.