RTK-Internet-mittauksen aloittaminen

1. Ota GNSS-vastaanotin käyttöön ja yhdistä se.
  2. Jos saat korjauksia yhdeltä tukiasemalta, käynnistä tukiaseman vastaanotin.
  3. Varmista, että tarvittava työ on avoinna Trimble Access -sovelluksessa.
  4. Aloittaaksesi mittauksen näpäytä ja valitse Mittaa tai Merkitse. Jos useampi kuin yksi mittaustyyli on konfiguroituna, valitse sitten mittaustyyli luettelosta. Valitse haluamasi ohjelman toiminto, esimerkiksi Mittaa pisteitä.

Kun valitset tietyn mittaustyylin ensimmäisen kerran, ohjelmisto pyytää mukauttamaan tyylin laitteistosi mukaiseksi.

Jos käytätä tallentimen modeemia yhteyden luomiseksi internetiin ja se:

• on ennestään yhdistetty, tallennin käyttää olemassa olevaa yhteyttä tukiaseman dataa varten.
    • ei vielä ole yhdistetty, tallennin avaa Internet-yhteyden käyttäen yhteyttä, joka on määritelty mittaustyylissä.
  5. Jos Valitse GNSS-yhteystieto -valintaruutu on valittuna mittaustyylissä, ohjelma neuvoo sinua valitsemaan käytettävän GNSS-kontaktin.

6. Jos Yhdistä suoraan asennuspaikkaan -vaihtoehto tai NTRIP:n asennuspaikan nimeä ei konfiguroitu GNSS-yhteydessä tai määriteltyyn asennuspaikkaan ei voida päästä käsiksi, sinua kehotetaan valitsemaan asennuspaikka, josta haluat vastaanottaa korjauksia.

Näyttöön tulee viesti Luodaan verkkoyhteyttä. Ohjelmisto muodostaa yhteyden asennuspaikkaan ja aloittaa mittauksen. Kun korjausdatayhteys on muodostettu, tilarivillä näkyy verkkoyhteyskuvake .

Jos käytössäsi on SP80-vastaanottimen sisäinen modeemi eikä yhteyden muodostaminen onnistu ensimmäisellä kerralla, odota noin minuutin ajan että modeemi käynnistyy ja alustetaan ennen kuin kokeilet yhteyden muodostamista uudelleen.

Jos tukiaseman korjauksia vastaanotetaan ja satelliitteja on riittävästi kun aloitat RTK-mittauksen, mittaus alustuu automaattisesti käyttäen on-the-fly-alustusmenetelmää. Suorita alustus tunnetulla pisteellä vaadittaessa.

7. Jos käytät vastaanotinta IMUn kallistuskompensaation kanssa, kohdenna IMU.

8. Mittaa tai merkitse pisteet.