Havaintojen mittaus ja koodaus yhdellä kertaa

Mittaa ja koodaa takymetri- tai GNSS-havainnot yhdessä vaiheessa valitsemalla Ominaisuuskoodien lomakkeelta ominaisuuskoodin, jonka haluat mitata ja tallentaa. Jos käytät ominaisuuskirjastotiedostoa, joka sisältää määriteltyjä ryhmiä, ryhmän sisäiset ryhmät ja koodit näytetään automaattisesti Mittauskoodien lomakkeessa.

Näpäytä ja käytä Muokkaa mittauskoodeia -ruutua hallitaksesi ryhmiä ja järjestelläksesi koodeja uudelleen tarpeen mukaan. Jos et käytä ominaisuuskirjastotiedostoa, joka sisältää määriteltyjä ryhmiä, sinun tulee valita koodit ominaisuuskirjastosta, jonka haluat ilmestyvän kaavakkeeseen. Voit määritellä useita sivuja koodia, joissa kussakin voi olla enintään 25 koodia. Katso Koodipainikkeiden määrittäminen Mittauskoodeja varten.

Kun mittauksen aikana näpäytät yhtä Mittauskoodien lomakkeen koodipainikkeista, sen painikkeen koodi lisätään Mittauskoodien lomakkeen alaosan Koodikenttään. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tallentimen numeronäppäimistä valitaksesi vaaditun koodipainikkeen. Jos näppäimistön asettelu on 3x3, näppäimet 7, 8, 9 ottavat käyttöön ylimmän rivin painikkeet, näppäimet 4, 5, 6 keskimmäisen rivin painikkeet ja näppäimet 1, 2, 3 alimman rivin painikkeet.

Voit yhdistää useiden koodipainikkeiden koodeja näpäyttämällä Monikoodipainiketta ja sen jälkeen jokaista Mittauskoodien kaavakkeen koodipainiketta lisätäksesi koodin Koodin kenttään.

Jos käytät kontrollikoodeja luodessasi linja-, kaari- tai polygoniominaisuuksia pisteistä sitä mukaan kun mittaat niitä, nopein ja helpoin tapa toimita näin on valita asianmukainen kontrollikoodi CAD-työkalupalkki.

Jos koodiin liittyy attribuutteja, niiden arvot näkyvät Kartoitusmittaus koodilla -lomakkeen alareunassa olevassa kentässä. Et voi muokata attribuuttien arvoja suoraan lomakkeessa. Muuttaaksesi attribuutin arvoja näpäytä Attrib Mittauskoodien lomakkeessa tai Mittaa kartoituspiste tai Mittaa piste -lomakkeessa. Lisätietoja on osiossa Attribuuttiarvojen syöttäminen pisteen mittauksen yhteydessä.