DTM:n merkintä

Lisätietoja tuetuista DTM:istä saa osiosta DTM:t ja pinnat.

1. Näpäytä Merkintä / DTM:t.
  2. Valitse käytettävä tiedosto.

Kaikki nykyisen työn sisältämät DTM-tiedostot näytetään luettelossa.

3. Voit tarvittaessa määrittää siirtymään suhteessa DTM:ään Offset DTM:ään -kentässä. Näpäytä ja valitse, sovelletaanko siirtymää pystysuorassa vai luotisuorassa DTM:ää nähden. Pystysuoran etäisyyden DTM-arvo on suhteessa offsetin sijaintiin.
  4. Kun haluat vaihtaa prisma- tai antennikorkeutta, näpäytä tilarivin prisma- tai antennikuvaketta.

Jos prismaa tai antennin korkeutta ei ole määritelty, korkeuden ja leikkauksen/täytön arvo on nolla (?).

5. Näpäytä Aloita.

Näyttöön ilmestyy nykyisen paikannuksen koordinaatit ja DTM:n yläpuolella (leikattu) tai alapuolella (täyttö) olevan välimatkan.

Jos et käytä seurantaa tukevaa takymetriä, arvot ilmestyvät ruutuun vasta, kun olet mitannut välimatkan.

6. Kun piste on toleranssin sisällä, mittaa piste.

Kun merkitset DTM:ää, jos olet DTM:n kantomatkan ulkona tai ”kolossa”, DTM:n korkeus ja leikkaus/täyttö ovat nolla (?).