Linjan merkintä

Enne kuin aloitat, konfiguroi navigointinäytön asetuksesi. Voit merkitä kohteen suhteessa DTM:ään tai suunnitelman korkeuteen jos tarpeen.

1. Valitaksesi linjan:

• Kartalta voit:
      • Valitse linja ja näpäytä Merkitse.
      • Valitse kaksi linjaa määrittelevää pistettä, näpäytä ja pidä kiinni kartasta ja valitse sitten Merkitse linja.
      • Kaksoisnäpäytä kartalla olevaa linjaa.

Kun valitset merkittävää linjaa kartalta, näpäytä linjan sitä päätä, jonka haluat olevan linjan alkupää. Linjalle piirretään kulkusuuntaa osoittavat nuolet. Jos linjan kulkusuunta ei ole oikein, poista linjan valinta näpäyttämällä sitä ja valitse linja uudelleen oikeassa suunnassa näpäyttämällä sen oikeaa päätä. Voit vaihtoehtoisesti näpäyttää tämän jälkeen karttaa ja pitää sitä pohjassa ja valita pikavalikosta Käännä linjan suunta.

Jos linjaa on tasattu, siirtymäsuuntia ei vaihdeta, kun linjan suunnan suuntaa käännetään.

• Valitse valikosta ja valitse Merkintä / Linjat. Näpäytä Linjan nimen kentän vieressä ja valitse:
      • Lista tarkastellaksesi luetteloa aikaisemmin määritellyistä linjoista, joista voit valita linjan.
      • Kaksi pistettä määritelläksesi linjan kahdesta pisteestä.
      • Atsimuutti määritelläksesi linjan alkupisteen ja atsimuutin perusteella.
  2. Valitse menetelmä Merkinnän kentältä ja täytä sitten vaadittavat kentät. Katso alla oleva osio Linjan merkintämenetelmät.

Valitse merkattava paalu näpäyttämällä Sta-- ja Sta+-valonäppäimiä tai valitse Paalun kenttien vieressä oleva valitaksesi alku- tai loppupaalun.

3. Voit tarkastella linjan muotoja näpäyttämällä Tiedot.
  4. Syötä Antennin korkeus tai Prismakorkeus, merkattavan paalun arvo (jos se on olemassa) ja mahdolliset muut tiedot, kuten vaaka- ja korkeussiirtymät.
  5. Näpäytä Aloita.
  6. Navigointi pisteeseen.
  7. Kun piste on toleranssin sisällä, mittaa piste.

Ohjelmisto palaa karttaan, tai jos valitsit useita merkittäviä pisteitä, Merkittävien kohteiden listaan.

Linjan merkintämenetelmät