Prisman korkeus

Prismakorkeuden kenttään syöttämäsi arvo riippuu siitä, käytätkö mittauksessa prisman todellista korkeutta vai Trimblen jonoprisman pohjaa. Oletusarvoinen menetelmä on mitata prisman todellinen korkeus.

Trimblen kaksilovisessa jonokojeessa on kaksi lovea:

• S-lovi vastaa Trimble VX- tai S-sarjan kojeen tai Spectra Geospatial FOCUS -kojeen pohja.
  • SX-lovi vastaa Trimble SX10 Scanning -takymetrillä -kojeen pohjan lovea.

Kaksilovisen jonokojeen S-lovi vastaa Trimblen jonokojeen ainoaa lovea.

Kun mittaat prisman korkeutta Trimblen jonoprismatukiaseman loveen, näpäytä Prismojen ruudussa ja valitse asianmukainen mittausmenetelmä:

• Valitse S-lovi, kun mittaat jonokojeen ainoaan loveen tai kaksilovisen jonokojeen S-loveen.
  • Valitse SX-lovi mitatessasi kaksilovisen jonokojeen SX-loveen.

S-loven mittausmenetelmä korvaa Trimble Access -sovelluksen aiempien versioiden Alimman loven mittausmenetelmän. SX-loven mittausmenetelmä on Trimble Access -kojeen version 2019.10 uusi ominaisuus.

Trimble Access korjaa tämän vinoetäisyyden suoraksi korkeuseroksi ja lisää sopivan siirtymäarvon, jotta saadaan laskettua todellinen korkeus prisman keskelle.

Arvo Määritys

Ho

Siirtymä pohjalovesta prisman keskelle. Siirtymän arvo riippuu prisman tukijalan valitusta lovesta:

• S-lovi: 0,158 m (0,518 sft)
  • SX-lovi: 0,138 m (0,453 sft)

Hm

Mitattu vinoetäisyys.

Hc

Vinoetäisyydestä todelliseksi korkeuseroksi korjattu Hm.

HT

Todellinen pystysuuntainen tähyskorkeus. Hc + Ho.

Jos valitset S-loven tai SX-loven, pienin syötettävä vinoetäisyys (Hm) on 0,300 metriä. Tämä on likimäärin pienin vinoetäisyys, joka voidaan mitata. Jos tämä minimiarvo ei ole liian pieni, sinun on mitattava todellinen korkeus prisman keskikohtaan.