Datan vieminen työstä

1. Näpäytä ja valitse Työ.

2. Valitse työ, johon haluat tuoda dataa, Töiden ruudusta.
  3. Näpäytä Vie.Vie-ruutu avautuu.
  4. Valitse Tiedostomuoto -kentässä luotavan tiedoston tyyppi.

Tiedostonimikenttä näyttää oletusarvoisesti nykyisen työn nimen, ja tiedostopääte on valitun tiedostotyypin tiedostopääte.

Kun valitset LAS-pistepilven vientivaihtoehdon, vain SX10- tai SX12-skannauspistepilvet ja kartassa sillä hetkellä näkyvät alueet viedään. Jos haluat sisällyttää tai jättää pois joitakin alueita tai pistepilviä, valitse skannaukset tai alueet tai poista niiden valinta Tasonhallinta-välilehdellä Skannaukset-sovelluksessa. LAS-pisteen pilvivientivaihtoehto on käytettävissä vain, kun Trimble Access-ohjelmiston LAS-viento-vaihtoehto on lisensoitu maastotietokoneelle. Jos haluat ostaa LAS-viennin käyttöoikeuden, ota yhteyttä Trimble-jälleenmyyjääsi.

5. Muokkaa tiedoston nimeä tarvittaessa.

Oletusarvoisesti tiedosto viedään kansioon, jossa nykyistä työtä säilytetään.

6. Jos haluat viedä tiedoston toiseen kansioon, selaa ja valitse kansio napauttamalla :

• Jos luot tai valitset kansion nykyisessä työkansiossa, myöhempien tuontien yhteydessä ohjelmisto luo tai valitsee saman nimisen kansion nykyisestä työkansiosta tuonnin aikana. Esimerkiksi, jos luot "Viennit"-nimisen kansion nykyiseen työkansioon, myöhempien tuontien yhteydessä ohjelmisto vie tiedostot nykyisen työkansion "Viennit"-nimiseen kansioon viennin yhteydessä.

Jos haluat muuttaa tätä toimintaa, valitse joko kansio Trimble Access-projektikansiorakenteen ulkopuolelta tai valitse nykyinen työkansio, jos haluat palauttaa ohjelmiston oletussijaintiin.

• Jos valitset Trimble Access-projektin kansiorakenteen ulkopuolella olevan kansion, kuten verkkoaseman tai USB-aseman, ohjelmisto jatkaa tiedostojen viemistä samaan nimettyyn kansioon, kunnes valitset toisen kansion.

Android-maastotietokoneiden kanssa käytettävät USB-asemat tulee formatoida FAT32-muotoon.

Jos maastotietokone on Android-laite, ohjelma saattaa pyytää sinua antamaan Trimble Access -sovellukselle luku- ja kirjoitusoikeudet USB-asemaan. Kun näpäytät Kyllä, näyttöön ilmestyy Android-kansionvalintaikkuna. Napauta uudessa ikkunassa , selaa USB-asemaan ja napauta [VALITSE] tai [Käytä tätä kansiota]. USB-muistitikku on nyt näkyvissä Trimble Access Valitse kansio -ruudussa. Jos USB-asema havaittu -viestiä ei ilmesty tai ohitit sen, napauta Valitse USB-asema -valonäppäintä sen jälkeen, kun USB-laite on yhdistetty. Huomaa, että maastotietokoneelta voi viedä jopa 30 sekuntia havaita USB-asema.

Jos viet pdf-tiedostoon, huomaa, että PDF-tiedostoja ei voi viedä suoraan Android-laitteen USB-asemaan. Sinun on vietävä tiedosto toiseen kansioon ja kopioitava se sitten manuaalisesti USB-asemaan.

Jos olet aiemmin valinnut vientikansion, mutta haluat sitten ohjelmiston palaavan oletusvientisijaintiin, napauta ja valitse kansio, johon nykyinen työ on tallennettu.

7. Jos valitsemasi tiedostomuoto on:
    • Pilkkuerottimilla eritelty (*.CSV, * .TXT), valitse kenttä kutakin arvoa varten.Valitse Kentän erotin -luettelosta merkki (pilkku, puolipiste, kaksoispiste, välilyönti tai välilehti), joka erottaa tiedoston tiedot erillisiksi kentiksi. Kun napautat Hyväksy, voit valita vietävät pisteet. Katso Pisteiden valitseminen. Jos haluat järjestää uudelleen pisteet, jotka olet valinnut luettelosta tai kartalta, napauta Nimi-saraketta Vietävät pisteet -luettelossa.
    • DXF, valitse DXF-tiedostomuoto, vietävät kohdetyypit ja Korkeusattribuuttiarvojen desimaalien määrä.

Pisteiden nimet, koodit, korkeudet ja ylimääräiset attribuutit lisätään niiden omiin tasoihin.

Lisättyihin lohkoihin liittyvät pisteiden nimet, koodit, korkeudet ja ylimääräiset attribuutit ovat oletusarvoisesti näkyvissä DXF-tiedostoissa.

Kun Trimble Business Center Feature Definition Manager -ohjelmiston luomaa ominaisuuskirjastoa (*.fxl) käytetään, DXF:ssä käytetään FXL:ssä määritettyjä tasoja ja värejä.

• ESRI Shapefiles, aseta Koordinaattiasetukseksi Koordinaatisto (pohjoinen, itä, korkeus) tai Lat/long-koordinaatit (paikallinen latitudi/longitudi/korkeus).
    • Kartta (paikal.) -koordinaatit, valitse tulostetaanko alkuperäiset syötetyt Kartta (paikal.) -koordinaatit vai lasketut näytössä esitettävät Kartta (paikal.) -koordinaatit.

Lasketut Kartta (paikal.) -koordinaatit on johdettu ottamalla syötetyt tai lasketut karttakoordinaatit ja käyttämällä niihin sitten näyttömuunnosta.Sinun täytyy määrittää vaadittu näyttömuunnos ennen tiedoston viemistä.Tee tämä Työn selailu -toiminnolla, valitse piste ja siirry Asetus -kohtaan, määritä Koord. näyttö -asetukseksi Kartta (paikal.) ja valitse sitten Muunnos (paikal.) karttakoordinaattien näyttö.

• LandXML, valitse vietävät kohdetyypit.Vaihtoehtoja ovat pisteet, ominaisuuskoodatut vektorikartat ja tietokannan vektorikartat.

Pisteisiin ja vektorikarttoihin liittyvät attribuutit viedään LandXML-tiedostoon.

CgPoint-elementistä löytyviä featureRef-attribuutteina tallennettuja attribuutteja voidaan myös tarkastella.

• Merkintäraportti, määritä hyväksyttävät merkintätoleranssit Merkitse vaakatoleranssi- ja Merkitse pystytoleranssi -kentissä.Mikä tahansa määritettyjä toleransseja suurempi merkinnän delta ilmestyy värillisenä luotuun raporttiin.
    • Pinnan tarkastus-raportti, anna Raportin kuvaus, joka näkyy lähellä raportin yläosaa.

Pinnan tarkastus-raportti on saatavilla ainoastaan PDF-tiedostona.

• Mittausraportti, valitse, luodaanko yksityiskohtainen raportti ja määritä GNSS-deltojen raportoinnin formaatti.
    • Jonoraportti, määritä jonodeltojen raja-arvo.Tämän rajat ylittävät arvot korostetaan luodussa raportissa.
    • JobXML, valitse asianmukainen versionumero.
    • Utility Survey DXF, konfiguroi linjojen luomisen ja tekstin generoinnin asetukset.
  8. Näytä luotu tiedosto automaattisesti luomisen jälkeen valitsemalla Näytä tehty tiedosto -valintaruutu.
  9. Jos valitsit tiedostomuodoksi Pilkuin Eroteltu (*.CSV, *.TXT), näyttöön ilmestyy Valitse pistetä -ruutu.Valitse menetelmä pisteiden valitsemiseksi ja sitten valitse ne.Katso Pisteiden valinta.
  10. Näpäytä Hyväksy.