Project hoogte

De project hoogte kan worden gedefinieerd als onderdeel van de definitie van het coördinatensysteem wanneer u een nieuwe job aanmaakt. De project hoogte wijzigen:

1. Tik op en selecteer Job.
  2. Tik op Eigenschappen.
  3. Tik op Coörd sys.
  4. Selecteer de optie Selecteer in bibliotheek of Toets parameters in. Druk op Vlgnd.
  5. Voer de Project hoogte in.

Om het veld Project hoogte automatisch te laten invullen wanneer u het coördinatensysteem definieert of wijzigt, tikt u op Hier om de huidige autonome hoogte verkregen van de GNSS ontvanger te gebruiken, of tik op Punt om de hoogte van een punt in de job of in een gekoppeld bestand te gebruiken.De softkey Punt is niet beschikbaar wanneer u een nieuwe job aanmaakt.De softkey Hier is alleen beschikbaar wanneer de software met een GNSS-ontvanger verbonden is.

Als een punt geen hoogte heeft, gebruikt de Trimble Access software de project hoogte in Cogo berekeningen.Wanneer u GNSS en 2D conventionele waarnemingen combineert, stelt u het veld Project hoogte bij benadering in op de hoogte van de locatie.Deze hoogte wordt gebruikt om bij 2D punten grid en ellipsoïde afstanden uit gemeten land afstanden te berekenen.

In 2D metingen waarbij een projectie gedefinieerd is, geeft u een waarde voor de project hoogte in die ongeveer gelijk is aan de hoogte van de locatie. U hebt deze waarde nodig om gemeten land afstanden tot ellipsoïde afstanden te reduceren en om coördinaten te berekenen.

Wanneer de schaalfactor van het land coördinatensysteem wordt berekend op basis van de projectlocatie, zullen eventuele wijzigingen in de projectlocatie de land schaalfactor veranderen, en dit betekent op zijn beurt dat elke GNSS-kalibratie op basis hiervan opnieuw moet worden berekend.