Features aanmaken m.b.v. besturingscodes in Meet codes

In dit onderwerp beschrijven we hoe u features m.b.v. besturingscodes aanmaakt op het formulier Meet codes.U kunt features ook aanmaken m.b.v. besturingscodes op het formulier Meet punten of Meet topo.

Bij het aanmaken van features terwijl u punten meet:

• Selecteer altijd eerst de feature code, gevolgd door de besturingscode.
  • Desgewenst kunt u meer dan één besturingscode voor een waarneming selecteren. Selecteer eenvoudig de gewenste besturingscodes op de werkbalk.
  • Als de feature meerdere lijn feature codes gebruikt, of bij aan elkaar koppelen van features, tikt u op het formulier Meet codes op de knop Multi-code en selecteert u eerst de lijn feature codes en daarna selecteert u een of meer besturingscodes via de CAD werkbalk. De knoppen van de actieve besturingscodes worden niet geel gemarkeerd wanneer u de Multi-code knop gebruikt.

• Wanneer u features aanmaakt terwijl u punten meet, is de werkwijze enigszins anders als u het formulier Meet punten of Meet topo gebruikt in plaats van het formulier Meet codes. Op het formulier Meet codes selecteert u eerst de besturingscode actie via de CAD werkbalk en daarna selecteert u de feature code, omdat door het selecteren van de feature code typisch de meting wordt geactiveerd. Op het formulier Meet punten of Meet topo selecteert u eerst de lijn feature code in het veld Code en daarna gebruikt u de CAD werkbalk om de besturingscode in het veld Code toe te voegen.
  • Omdat besturingscodes normaal gesproken alleen éénmaal aan het begin of einde van een item worden gebruikt, worden bij gebruik van het formulier Meet punten of Meet topo de besturingscodes automatisch uit het Code veld verwijderd nadat het punt is gemeten.De feature code blijft in het Code veld aanwezig, klaar voor het volgende punt in de feature.