Wegontwerp bestanden

Wegontwerp bestanden zijn afzonderlijke bestanden die bestaan uit een alignement (de middellijn van de weg) met een of meer bijbehorende strings die de weg definiëren, of met bijbehorende dwarsprofiel sjablonen. Alle metrering is afgeleid van het alignement.

Ondersteunde wegontwerp bestanden zijn RXL-bestanden en LandXML-bestanden.

Voor informatie over het maken van deze bestanden en het gebruik ervan in Trimble Access Wegen, zie:

De Wegen software ondersteunt LandXML wegen waarbij het horizontale alignement gedefinieerd is door middel van elementen of snijpunten (SP's).LandXML bestanden met bogen gedefinieerd door spiraal‑boog‑verbindingsspiraal‑boog‑spiraal worden echter niet ondersteund.