Favoriete schermen en functies

Favorieten en Functies bieden de mogelijkheid om snelkeuzen naar software schermen of kaart functies te maken, of om een instrument of ontvanger functie in of uit te schakelen.

Om uw Favorieten te bekijken, tikt u op .De lijst Favorieten verschijnt naast het menu.Tik op een Favoriet in de lijst Favorieten om direct naar dat scherm te gaan, of om die instrument of ontvanger functie in of uit te schakelen.

De lijst Terug naar naast de Favorieten lijst toont eerder bekeken schermen die nog geopend zijn.Tik op een item om naar dat scherm terug te gaan.

Om de Favorieten weer te geven als Trimble Access in staande modus draait, tikt u op en selecteert u Favorieten. Het hoofdmenu verandert in het Favorieten menu en toont de lijst Favorieten en de lijst Terug naar.

Als de bedieningseenheid een numeriek toetsenbord heeft, kunt u het toetsenbord gebruiken om een van de tekens (1–9, 0, - of .)in te voeren, die worden weergegeven op de eerste twaalf vakjes, om de Favorieten functie aan of uit te zetten of het bijbehorende scherm te openen.

U kunt uw eigen items aan de Favorieten lijst toevoegen en/of aan een functietoets op de bedieningseenheid toewijzen.Als u bijvoorbeeld de DR functie aan de functietoets F3 op de bedieningseenheid toewijst, drukt u tijdens een conventionele meting op F3 om de DR modus aan/uit te zetten vanuit elk scherm in de software.

Als u een tablet gebruikt die programmeerbare toetsen in plaats van speciale functietoetsen heeft, zoals de Trimble T10 tablet, moet u het keuzevakje Functietoetsen gebruiken in het scherm Taal selecteren aanvinken. Gebruik de Button Manager app die op de T10 geïnstalleerd is om een of meer van de drie programmeerbare toetsen aan de voorkant van de tablet als functietoetsen in te stellen. Voor meer informatie raadpleegt u de Trimble T10 tablet gebruikershandleiding. Wanneer u een tablet van een ander merk gebruikt, raadpleegt u de documentatie van uw tablet voor informatie over ondersteunde functietoetsen en of die programmeerbaar zijn.

Favorieten groeperen

U kunt groepen van favorieten en functies aanmaken en dan de groep gebruiken die het best bij uw werkwijze past.U kunt bijvoorbeeld één groep gebruiken wanneer u met een conventioneel instrument werkt en een andere groep wanneer u een GNSS ontvanger gebruikt.Wanneer u groepen gebruikt, is de functie die geactiveerd wordt als u bijvoorbeeld op F3 drukt afhankelijk van of u de groep functies voor een conventioneel instrument of voor een GNSS gebruikt.

Tik op naast de groepsnaam en selecteer de gewenste Auto-schakelen optie om de software automatisch naar die Favorieten groep te laten overschakelen wanneer u een conventionele of een GNSS meting start. De functie Auto-schakelen werkt het best wanneer u een conventionele groep en een GNSS-groep favorieten hebt ingesteld. De software schakelt ook automatisch van groep wanneer het actieve instrument verandert tijdens een geïntegreerde meting.