Bestaande jobs met de nieuwste versie van Trimble Access gebruiken

U kunt .job (JOB) bestanden die zijn gemaakt met behulp van een recente eerdere versie van Trimble Access met de nieuwste versie van de software openen. Trimble Access converteert de job automatisch naar de huidige versie van de software.

Jobs die zijn ge-upgrade naar de nieuwste versie van Trimble Access kunnen niet met eerdere versies van de software worden gebruikt. Trimble adviseert een back-up van de vorige versie van de job te bewaren als sommige bedieningseenheden in uw organisatie nog steeds een eerdere versie van Trimble Access gebruiken.

Als u jobs van Trimble Access 2016.xx en eerder wilt gebruiken op een bedieningseenheid met Windows, of jobs van Trimble Access 2018.xx en eerder op een bedieningseenheid met Android, moet u die jobs eerst converteren, zodat ze compatibel zijn met de nieuwste versie van Trimble Access. Voor een reeks opties voor hoe u dit kunt doen, raadpleegt u de support notitie Trimble Access: Converting jobs to a newer version, die u kunt downloaden van de pagina Support bulletins.

.job bestanden in plaats van .jxl bestanden gebruiken

Het is mogelijk om .jxl (JXL of JobXML) bestanden in Trimble Access te openen, maar Trimble adviseert om indien mogelijk het equivalente .job bestand in plaats van het .jxl bestand te gebruiken.

JXL-bestanden worden gemaakt door de job bestanden te exporteren als JXL-bestand vanuit Trimble Access, of door een JOB-bestand te importeren in Trimble Business Center. Een JXL-bestand is een XML-weergave van het .job bestand.

Terwijl Trimble Access een nieuw .job bestand van een .jxl bestand kan maken, wordt de oorspronkelijke job niet opnieuw gemaakt. Wanneer Trimble Access een job aanmaakt op basis van een JXL-bestand, wordt alleen de sectie <Reductions> van het XML-bestand gelezen. De sectie <Reductions> van het bestand bevat alleen punt records, wat betekent dat een .job bestand gemaakt van een .jxl bestand alleen ingetoetste punten bevat. Als u het oorspronkelijke .job bestand hebt en u een upgrade het naar de nieuwste versie van Trimble Access uitvoert, dan blijft de ruwe data behouden – u ziet feature-gecodeerd lijnenwerk en u kunt data bewerken zoals u dat in de oorspronkelijke job kunt. U kunt bijvoorbeeld antenne- of prismahoogten wijzigen en een kalibratiepunt aan een lokale kalibratie toevoegen.