Sveitsin maarekisteri-XML-tiedoston asetukset

Jos haluat käyttää maarekisteritoleranssien tarkistusta Trimble Access:ssa, muokkaa CadastralTolerances.xml -mallitiedosto tarpeidesi mukaiseksi.

Lataa CadastralTolerances.xml-mallitiedosto Konfigurointitiedostot-sivulta.

Xml-mallitiedosto käyttää Mittausluokan ja Luokituksen yhdistelmää määrittääkseen toleranssiarvon, jota vastaan piste on tarkistettava.

Luokituksen nimi määrittää mitattavan tai merkattavan pisteen tyypin: Topo-, rajaus- ja kiinto-. Mittaus-luokan nimi määrittää pisteen sijainnin edellyttämän toleranssitason, esimerkiksi kaupunki vs. maaseutu.

Sveitsin osalta pisteille on viisi toleranssitasoa:

• Tasoa 1 käytetään suurten kaupunkien keskustassa.

• Tasoa 2 käytetään asuinalueilla kaupungin keskustan ulkopuolella ja kylissä.

• Tasoja 3 ja 4 käytetään maaseutualueilla, kuten viljelyalueilla.

• Tasoa 5 käytetään vuorilla.

Elementtien nimiä ja attribuuttien nimiä ei voi muuttaa. Huomaa, että isot ja pienet kirjaimet tulkitaan eri merkeiksi.

• Elementtien nimet ovat: CadastralTolerances, SurveyClasses, Class, Classifications, Classification, Tolerances, Codes ja Code.

• Attributtien nimet ovat: name, id, hzTol, vtTol, description ja classification.

Mittausluokka

XML-mallitiedosto määrittää mittausluokan kullekin tasolle:

<SurveyClasses>

<Class name="TS1" id="Class1"/>

<Class name="TS2" id="Class2"/>

<Class name="TS3" id="Class3"/>

<Class name="TS4" id="Class4"/>

<Class name="TS5" id="Class5"/>

</SurveyClasses>

Jos haluat ottaa maarekisterin toleranssin tarkistuksen käyttöön työssä, sinun on määritettävä kunkin työn Mittausluokka. Voit tehdä tämän kirjoittamalla mittausluokan nimen (esimerkiksi TS2) Huomautukset-kenttään Työn ominaisuudet -näytössä Trimble Access-sovelluksessa. Kaikilla työn pisteillä on sama luokka.

Toleranssiarvot

Xml-mallitiedosto määrittää luokitusten avulla kunkin Mittausluokan toleranssiarvot pistetyypeittäin. Esimerkiksi pisteillä, joilla on rajausluokitus, voi olla seuraavat toleranssiarvot työlle määritetyn Mittausluokan mukaan:

<Classification name="Boundary1">

<Tolerances id="Class1" hzTol="0.035" vtTol=""/> <!-- Horizontal at least as good as Class2 -->

<Tolerances id="Class2" hzTol="0.035" vtTol=""/>

<Tolerances id="Class3" hzTol="0.070" vtTol=""/>

<Tolerances id="Class4" hzTol="0.150" vtTol=""/>

<Tolerances id="Class5" hzTol="0.350" vtTol=""/>

</Classification>

<Classification name="Boundary2">

<Tolerances id="Class1" hzTol="0.200" vtTol=""/> <!-- Horizontal at least as good as Class2 -->

<Tolerances id="Class2" hzTol="0.200" vtTol=""/>

<Tolerances id="Class3" hzTol="0.350" vtTol=""/>

<Tolerances id="Class4" hzTol="0.750" vtTol=""/>

<Tolerances id="Class5" hzTol="1.000" vtTol=""/>

</Classification>

kohdekoodit

Xml-mallitiedosto määrittää myös ominaisuuskoodit, jotta voit helposti määrittää maarekisteripisteiden luokituksen, kun merkitset ja mittaat työssä. Esimerkiksi pisteillä, joilla on rajausluokitus, voi olla jokin seuraavista ominaisuuskoodeista:

<Codes>

<Code name="1" description="Boundary Point Stone" classification="Boundary1"/>

<Code name="2" description="Boundary Point Bolt" classification="Boundary1"/>

<Code name="3" description="Boundary Point Cross" classification="Boundary1"/>

<Code name="4" description="Boundary Point plastic sign" classification="Boundary1"/>

<Code name="5" description="Boundary Point uninsured" classification="Boundary2"/>

Jos Huomautukset-kentän arvoksi on määritetty TS2, jos koodaat pisteen arvoksi "1", pisteen kuvaus on "Rajauspistekivi" ja sen luokitus on "Rajaus1". Tämä tarkoittaa, että pisteen on noudatettava 35 mm:n vaakatoleranssia, sillä CadastralTolerances.xml -tiedosto määrittää, että "Luokan 2" töiden "Rajaus 1" -pisteillä on oltava hzTol="0,035".

Kuten edellä mainittiin, et voi nimetä elementtien ja attribuuttien nimiä uudelleen. Kuitenkin:

• Voit nimetä uudelleen luokkien nimet (esimerkiksi "TS1"), luokitusten nimet (esimerkiksi "Rajaus1") ja koodien nimet (esimerkiksi "1"). Jos nimeät ne uudelleen, muista nimetä kaikki esiintymät uudelleen.

• Voit luoda lisää luokkien nimiä ja luokitusnimiä. Seuraa vain XML-tiedoston kaavaa luodaksesi lisää.