Kojeaseman asetusten korjaus

Käytä Korjaa kojeaseman asetusten Cogon säädön toimintoa, jos sinun tarvitsee soveltaa korjauksia kojeasemaan ja kaikkiin samalla kojeasemalla mitattuihin pisteisiin.Voit käyttää Kojeaseman asetusten korjaus -toimintoa kääntämään tai kohdistamaan kojeaseman uudelleen tilanteessa, jossa on käytetty vääriä atsimuutti- tai paalukoordinaatteja.

Voit kääntää tai kohdistaa uudelleen vain kojeasemia, joilla on näppäilty atsimuutti liitoshavaintoon. Liitoshavaintoon näppäiltyä atsimuuttia käytetään silloin, kun paalun tai liitospisteen koordinaatteja ei tunneta.

1. Avaa Kojeaseman asetusten korjaus -välilehti napauttamalla ja valitse Cogo / Säädä / Korjaa kojeaseman asetukset.

2. Valitse säädettävä piste Kojeaseman kentältä.Voit valita vain työssä olevia asemia, joilla on näppäilty atsimuutti liitoshavaintoon.
  3. Valitse muunnostyyppi. Valitse yksi tai molemmat seuraavasta:
    • Valitse Suuntaa kojeasema uudelleen säätääksesi kojeaseman lähtösuuntaa.
    • Valitse Käännä asema kääntääksesi aseman koordinaatit oikeiksi koordinaateiksi.
  4. Napauta Hyväksy.
  5. Jos valitsit vaihtoehdon Orientoi kojeasema uudelleen:
    1. Valitse Metodi-kentässä jokin seuraavista:
      • Valitse Syötä uusi liitoshavainto/atsimuutti ja syötä sen jälkeen Uusi liitoshavainnon atsimuutin arvo.
      • Valitse Syötä kiertoarvo ja syötä siten uusi Kiertoarvo.
    2. Napauta Ota käyttöön.

Kartta päivittää aseman ja kaikki mitatut pisteet käyttäen samoa kojeaseman asetuksia. Samalla päivitetään myös alkuperäinen liitoshavainnon atsimuutti.

3. Tallenna tulokset työhön näpäyttämällä Vahvista. Jos muutokset eivät näytä oikealta, napauta Esc peruttaaksesi muutokset.

6. Jos valitsit vaihtoehdon Käännä asema:

1. Valitse Metodi-kentässä jokin seuraavista:

• Valitse Kaksi pistettä ja sen jälkeen Pisteestä ja Pisteeseen.

• Valitse Deltat ja syötä sitten deltan Pohjoinen, Itä ja/tai Korkeus.Delta on välimatka, jota pitkin pistettä tulee muokata.

• Valitse Näppäile koordinaatit ja syötä sitten uudet koordinaatit pisteelle.

2. Näpäytä Laske.

Nuoli kartalla osoittaa pistettä, joka muuttuu sekä sen, mihin se siirtyy.

3. Napauta Ota käyttöön.

Kartta päivittää aseman ja kaikki mitatut pisteet käyttäen samoa kojeaseman asetuksia. Myös alkuperäistä miehitettyä pistettä siirretään.

4. Tallenna tulokset työhön näpäyttämällä Vahvista. Jos muutokset eivät näytä oikealta, napauta Esc peruttaaksesi muutokset.