Mittaa pisteet tasolla

Takymetrimittauksessa Mittaa pisteet tasolla -mittausmenetelmällä käytetään tason määrittämiseen ja sen jälkeen pisteiden mittaamiseen suhteessa tasoon.

Jos haluat määritellä vaakatason, pystytason tai kallistetun tason, valitse pisteitä työssä tai mittaa uusia pisteitä. Kun olet määritellyt tason, suorita:

• Vain kulmat -mittaus tasoon luodaksesi tasolle lasketun etäisyyshavainnon kulmista.
  • Kulmat ja etäisyys -mittaus tasoon laskeaksesi kohtisuoran siirtymän tasoon.

Ohjelman laskeman tason tyyppi riippuu valittujen pisteiden määrästä:

Pisteiden määrä Tason tyyppi

1

Tasossa

2

Pysty 2 pisteen kautta

3 tai enemmän

Taso, jolla on jäännöksiä (jos pisteitä on 3, jäännöksiä on 0).Taso voi olla ”vapaa” taso, joka on luotu parhaiten sopivana (yleensä kallistettuna) kaikki pisteet lävistävänä tasona, tai sitten ”vertikaalinen” taso, joka on rajoitettu parhaiten sopivaan kaikki pisteet lävistävään vertikaalisen tasoon.Näpäytä Vapaa / Vertikaalinen -valonäppäintä vaihdellaksesi kahden tilan välillä.

1. Näpäyttää ja valita Mittaa / Mittaa pisteitä tasolla.
  2. Määrittele taso seuraavasti:
    1. Joko Lisää valitaksesi pisteen valintamenetelmän ja valitse sitten tason määrittelemiseen vaadittavat pisteet, tai näpäytä Mittaa mennäksesi Mittaa piste -ruutuun ja mittaa uusi tason määrittävä piste. Lisää tai mittaa vähintään se määrä pisteitä, joka vaaditaan vaaditun tason määrittelemiseen.
    2. Näpäytä Laske laskeaksesi tason.
    3. Jos taso käyttää 3 pistettä tai enemmän, voit näpäyttää Pystysuora laskeaksesi pystysuoraan rajoitetun tason.Näpäytä vaadittaessa Vapaa laskeaksesi tason uudelleen käyttäen kaikki tasot lävistäviä parhaiten sopivia arvoja.
    4. Käytä Jäännökset-sarakkeen arvoja tunnistamaan kaikki kohdat, jotka haluat jättää pois.Näpäytä taulukon riviä jättääksesi pisteen pois tai sisällyttääksesi pisteen ja laskeaksesi tason uudelleen automaattisesti.Jäännökset-sarakkeen arvot päivitetään.
  3. Näpäytä Jatka mitataksesi pisteitä suhteessa tasoon.
  4. Syötä Pisteen nimi.
  5. Valitse pisteen laskemiseen käytettävä Menetelmä:
    • Kulmat ja etäisyys laskee koordinaatit mitattua pistettä varten sekä etäisyyden pisteestä tasoon.
    • Vain kulmat laskee koordinaatit havaittua pistettä varten käyttämällä mitattujen kulmien ja tason risteystä.

Kun mittaat Kulmat ja etäisyys -menetelmää käyttäen konfiguroi kojeen EDM-asetukset käynnistämään seurantatilan nähdäksesi deltan etäisyyden tason kenttään päivityksen reaaliajassa.

6. Näpäytä Mittaa.
  7. Näpäytä Tall.