Takymetriyhteyden simulointi

Voit simuloida yhteyttä takymetriin suorittaaksesi manuaalisia havaintoja testataksesi tai demonstroidaksesi Trimble Access:n käyttöä tai käyttääksesi sitä harjoitustarkoituksiin. Tästä voi olla apua silloin, kun sinulla ei ole fyysistä kojetta käytössäsi.

Yhteyden simulointi takymetriin simuloi ainoastaan manuaalisesti näppäiltävien havaintojen kirjaamista. Se ei voi simuloida kojeen lisätoimintoja, kuten hakua, laserkeilausta, panoraaman kaappausta tai Videoruudun käyttöä.

1. Näpäytä ja valitse Asetukset/ Mittaustyylit.
  2. Näpäytä New.
    1. Anna tyylille nimi, kuten Manuaalinen koje.
    2. Valitse Mittaustyyli-kentästä Takymetri.
    3. Napauta Hyväksy.

Ohjelmisto listaa luomasi mittaustyylin mittaustyylin asetussivut.

3. Valitse Koje ja napauta Muokkaa.
    1. Valitse Valmistaja -kentässä Manuaalinen.
    2. Muokkaa kulmatarkkuutta ja EMD-tarkkuuden kynnysarvoja tarpeen mukaan Kojeen tarkkuus -ryhmälaatikossa.

Voit lisäksi muokata Kojeen keskistysvirhettä sekä Liitoshavainnon keskistysvirhettä. Tätä voidaan käyttää Trimble Business Center -sovelluksessa tehdyissä säädöissä.

3. Napauta Hyväksy.
  4. Näpäytä Tall. Mittaustyyliin tekemäsi muutokset tallennetaan.
  5. Napauta ja valitse Mittaa / [mittaustyylin nimi] / Kojeaseman asetukset.
    1. Syötä Korjaukset-ruutuun korjaukset, joita haluat simuloida. Napauta Hyväksy.
    2. Määritä kojeen piste.Valitse joko työssä oleva piste tai, jos työssä ei ole pisteitä, näppäile pisteen tiedot. Napauta Hyväksy.
    3. Määritä liitospiste.Valitse joko työssä oleva piste tai, jos työssä ei ole pisteitä, näppäile pisteen tiedot.Valitse mittausmenetelmä. Näpäytä Mittaa.
    4. Ohjelmisto ei ole yhteydessä oikeaan kojeeseen, joten sinun tulee näppäillä Manuaalinen havainto. Syötä Taitekulma ja Pystykulma. Napauta Hyväksy.

Voit nyt vahvistaa ja tarkastella mittauksia ennen tallennusta aivan kuin oikeallakin kojeella.

5. Näpäytä Tall.

Paalun käyttöönotto on nyt valmis, ja voit aloittaa mittaamisen.

6. Mittaa tai merkitse pisteitä kuten tavallisesti.

7. Näpäytä ja valitse Mittaa / Lopeta takymetrimittaus. Vahvista valinta näpäyttämällä Kyllä.