Projektiokorkeus

Projektin korkeus voidaan määritellä osana koordinaattijärjestelmän määritelmää uuden työn luonnin yhteydessä. Muokataksesi Projektin korkeutta:

1. Näpäytä ja valitse Työ.
  2. Näpäytä Omaisuudet.
  3. Näpäytä Koord.järj.
  4. Valitse Valitse kirjastosta tai Näppäile parametrit -asetus. Näpäytä Seur.
  5. Syötä Projektin korkeus.

Täydennä Projektin korkeus -kenttä automaattisesti määrittäessäsi tai muokatessasi koordinaattijärjestelmää näpäyttämällä Tässä, joka ottaa käyttöön senhetkisen autonomisen korkeuden, jonka GNSS-vastaanotin on derivoinut. Vaihtoehtoisesti voit näpäyttää Pistettä, jolloin käyttöön otetaan työssä olevan pisteen tai linkitetyssä tiedostossa olevan pisteen korkeus.Piste-valonäppäin ei ole käytettävissä uuden työn luomisen yhteydessä.Tässä-valonäppäin on käytettävissä vasta sitten, kun ohjelmisto on yhteydessä GNSS-vastaanottimeen.

Jos pisteellä ei ole mitään korkeutta, Trimble Access-ohjelmisto käyttää COGO-laskelmien projektin korkeutta.Jos yhdistät GNSS-havaintoja ja perinteisiä 2D-havaintoja, aseta Projektin korkeuden kenttä arvioimaan työmaan korkeus.Tätä korkeutta käytetään yhdessä 2D-pisteiden kanssa laskemaan koordinaatiston ja ellipsoidin etäisyydet mitatuista maastoetäisyyksistä.

2D-mittauksissa, joissa projektio on määritelty, syötä arvo projektin korkeudelle, joka arvioi työmaan korkeuden. Tarvitset tämän arvon vähentääksesi mitatut maastoetäisyydet ellipsoidietäisyydeksi ja koordinaattien laskemiseen.

Kun maakoordinaatistojärjestelmän skaalakerrointa lasketaan projektin sijainnin perusteella, kaikki projektin sijainnissa tapahtuneet muutokset muuttavat maastomittakaavaa, ja tämä vuorostaan tarkoittaa, että kaikki tämän perusteella tehdyt GNSS-kalibroinnit tulee laskea uudelleen.