NTRIP:n palvelinasetukset

NTRIP-palvelin on lähetysinternetpalvelin, joka hallinnoi todentamista ja salasanan kontrollia differentiaalikorjauksien lähteille, kuten VRS-verkoille, ja välittää korjauksia valitsemastasi lähteestä.

NTRIP on lyhenne sanoista Networked Transport of RTCM via Internet Protocol.

Konfiguroi NTRIP-asetukset kun luot GNSS-yhteyden internetin datalinkille. Kun mittaus aloitetaan, yhteys muodostetaan NTRIP-palvelimeen. Tämän lisäksi näyttöön tulee taulukko, jossa luetellaan palvelimelta käytettävissä olevat korjauslähteet (”asennuspaikat”). Ne voivat olla yksittäisiä asemia tai verkotettuja lähteitä (esimerkiksi VRS). Jokaisen asennuspaikan tarjoamat tukiasematietojen tyypit esitetään lähdetaulukossa. Lajitellaksesi saatavissa olevat lähteet napauta luettelon yläpuolella olevaa lajittelukenttää ja valitse lajittelu Etäisyyden, Formaatin tai Asennuspaikan mukaan. Napauta taulukon riviä, jolloin näkyviin tulee valitun asennuspaikan tarkemmat tiedot.

Käytä valittua lähdettä napauttamalla Hyväksy.Valitun asennuspaikan lähettämä tukiaseman data virtaa Trimble Access -sovelluksen läpi yhdistettyyn GNSS-vastaanottimeen.

Jos yhteyden muodostamiseen tiettyyn peruspisteeseen vaatii tunnistuksen eikä se ole määritettynä GNSS-korjauslähteessä, Trimble Access -ohjelmisto avaa näytön, jossa käyttäjätunnus ja salasana voidaan syöttää.

NTRIP-protokollan versiot

Kun Trimble Access -ohjelmisto muodostaa yhteyden NTRIP-palvelimeen, se tarkastaa, tukeeko palvelin NTRIP:n versiota 2.0. Jos asia on näin, ohjelmisto kommunikoi 2.0-version protokollia käyttäen. Jos näin ei ole, Trimble Accesskommunikoi NTRIP:n 1.0-version protokollia käyttäen.

Voit pakottaa ohjelmiston käyttämään NTRIP-versiota 1.0 valitsemalla Käytä NTRIP v1.0 -valintaruudun, kun määrität NTRIP-asetukset GNSS-korjauslähteelle.

NTRIP-versio 2 sisältää parannuksia alkuperäiseen standardiin. Trimble Access tukee nyt seuraavia NTRIP-version 2 ominaisuuksia:

NTRIP 2.0 -ominaisuus Edut versioon 1.0

Täysi HTTP-yhteensopivuus

Ratkaisee välityspalvelimeen liittyviä ongelmia.

Tukee virtuaalista isännyyttä käyttämällä "Host directive" -ohjausdirektiivejä.

Paloiteltu tiedonsiirron koodaus

Pienentää tiedonkäsittelyaikoja.

Entistä luotettavampi tietojen tarkistus.