GNSS eBubblen kallistusvaroitukset

Voit konfiguroida ohjelmiston varoittamaan jos vastaanottimen kallistuma ylittää vaaditun kaltevuustoleranssin mittauksen aikana.

Kun kallistusvaroitukset ovat käytössä, mittaus voidaan tallentaa ainoastaan silloin, kun eBubble on vihreä ja toleranssiympyrän sisällä.

Kallistusvaroitukset toimivat vain silloin, kun GNSS eBubblen kallistusanturi on käytössä. Erityisesti, kun käytät

• Trimble R10- tai R12-vastaanotinta Kallistustoimintojen ollessa käytössä mittaustyylissä.
  • Trimble -vastaanotin. joka tukee IMUn kallistuksen kompensointia, jossa eBubble-toiminnot on otettu käyttöön mittaustyylissä ja vastaanotin toimii vain GNSS -tilassa.

Vaadittavan kaltevuustoleranssin ja kallistusvaroituksien konfigurointi

1. Syötä kallistuksen raja-arvo mittaustyylin pistemenetelmän ruudun Kaltevuustoleranssin kenttään.Voit antaa erilaisen arvon kullekin pistemenetelmälle.

Jos Kallistusvaroituksien valintaruutu ei ole valittuna, GNSS eBubble ilmaisee vastaanottimen olevan määritellyn toleranssin ulkopuolella, mutta varoituksia ei näytetä.

2. Valitse Kallistusvaroituksien valintaruutu nähdäksesi varoitukset silloin, kun antennin kallistuma ylittää Kaltevuustoleranssin kenttään syötetyn arvon.

Jos kallistusvaroitukset on konfiguroitu:

• Ruutuun ilmestyy varoitus, jos GNSS eBubble on punainen, mikä on merkki siitä, että vastaanotin on kaltevuustoleranssin ulkopuolella aloittaessasi kartoituspisteen tai havaitun kiintopisteen mittauksen. Näpäytä Kyllä, kun haluat mitata sijainnin.
    • Kallistus ylitetty mittauksen aikana -viesti ilmestyy näyttöön, jos kallistus on ylitetty jossakin mittauksen vaiheessa.
    • Kallistus ylitetty -viesti ilmestyy näyttöön, jos kallistus on ylitetty ennen tallennusta.
  3. Valitse Autom. hylkäys- ja Autom. mittaus -valintaruudut määrittääksesi ohjelmiston käyttäytymisen tilanteessa, jossa liiallista kallistusta tai liiallista liikettä havaitaan kartoituspisteen tai havaitun kiintopisteen mittauksen yhteydessä:

• Valitse Autom. hylkäys -valintaruutu, jos haluat hylätä pisteen automaattisesti, jos liiallista kallistumaa tai liikettä havaitaan. Jos Autom. hylkäyksen valintaruutua ei ole valittu ja liiallista kallistumaa tai liikettä havaitaan, sinun tulee päättää haluatko hyväksyä, hylätä tai mitata pisteen uudelleen.
    • Valitse Autom. mittaus -valintaruutu aloittaaksesi kartoituspisteen mittauksen automaattisesti silloin, kun tarkkuudet ja kallistuma ovat toleranssin sisällä ja liiallista liikettä ei havaita.

• Valitse sekä Autom. hylkäys- että Autom. mittaus -valintaruudut mitataksesi vaatimukset täyttämättömät pisteet uudelleen automaattisesti.Jos liiallista kallistumaa tai liiallista liikettä havaitaan molempien valintaruutujen ollessa valittuna, piste hylätään automaattisesti ja ruudussa lukee Odotetaan tasoitusta, mikä on merkki siitä, että mittaus aloitetaan heti, kun vastaanotin on tasoissa ja liikkumatta.