Kuvan piirtäminen

Piirrä-työkalurivin avulla voit lisätä vektorikarttoja, monikulmioita tai tekstiä mihin tahansa työn kuvaan, mukaan lukien karttanäytöstä tai pinnan tarkastuslomakkeesta luomiisi näyttökuviin.

Piirrä-työkalupalkki on näkyvissä, kun tarkastelet kuvatiedostoa Työn tarkastelun kuvaruudussa sen jälkeen, kun olet luonut kuvan Video-ruudussa tai kun olet luonut kuvakaappauksen Kartta-ruudussa tai Pinnan tarkastuksen lomakkeessa.

Kun valitset mediatiedoston Työn tarkastelun kuvaruudusta, ruutuun avautuu Mediatiedosto-ikkuna.Tee Mediatiedosto-ikkunasta täysikokoinen napsauttamalla Laajenna.

Kuvaan piirtäminen:

1. Näpäytä Piirrä.
  2. Valitse sopiva toiminto Piirrä-työkaluriviltä piirtääksesi objekteja kuviin:
    • vapaalla kädellä piirretty vektorikartta
    • viivat
    • suorakulmiot
    • ellipsit
    • teksti

Jaa tekstiä uudelle riville painamalla Shift + Enter tai Ctrl + Enter.

3. Sijoita kohde uudelleen näpäyttämällä ja pitämällä sitä painettuna, ja sen jälkeen vetämällä sitä.

Peruuta muokkaus näpäyttämällä .

4. Muuta rivin leveyttä, tyyliä ja väriä, tai kohdan tekstiväriä, taustaväriä ja kokoa näpäyttämällä ja pitämällä kohtaa painettuna ja näpäytä sen jälkeen Asetukset.
  5. Tallenna alkuperäisen kuvan kopion <projekti>\<työn nimi> Files\Original Files-kansioon näpäyttämällä Asetukset ja valitse Tallenna alkuperäinen kuva.

Jos sinulla ei ole työtä auki, kuvat tallennetaan nykyiseen projektikansioon ja alkuperäiset kuvat tallennetaan nykyisen projektikansion sisällä olevaan Original Files -kansioon.

Näpäytä Alkuperäinen tarkastellaksesi alkuperäistä kuvaa Tarkastele työtä -ruudussa.Palaa muokattuun kuvaan näpäyttämällä Muokattu.