Kojeen hallinta videoruudussa

Voit hallita kojetta Video-ruudusta käsin käyttäen:

• Näpäytä ja siirrä – käännä koje näytössä näkyvään sijaintiin näpäyttämällä videonäyttöä.
  • tallentimen suuntanäppäimien nuolipainikkeita.Katso Ohjainsauva.Suuntanäppäimien käyttö liikuttaa kojetta silloinkin, kun ohjelmiston mittapiste on suunnattuna videosyötön rinnalla olevaan kohteeseen.Käännä kojetta yhden pikselin verran painamalla nuolinäppäintä kerran.Pidä nuolinäppäintä painettuna kääntääksesi kojetta haluamasi verran.

Jos haluat käyttää nuolinäppäimiä ohjelmistomuodossa (esimerkiksi liikkuaksesi tekstin läpi muokataksesi sitä), sinun tarvitsee ehkä painaa Ctrl + vasenta/oikeaa nuolinäppäintä siirtyäksesi kentän muokkaamisen tilaan. Tätä seuraavat nuolinäppäimien painallukset liikuttavat kursoria vasemmalle tai oikealle. Jos haluat siirtyä eri kenttään, paina ylös- tai alasnuolta.

SX10/ SX12:n näytöllä näkyvät kontrollit

Kun yhdistetty koje on Trimble SX10- tai SX12 Scanning -takymetrillä, Video­-ruudussa näkyvät oletuksena seuraavat kontrollit.

Läpinäkyvyyden liukusäädin

Käytä Läpinäkyvyyden liukusäädintä hallitsemaan videoesityksen ja BIM-mallien ja pistepilvidatan läpinäkyvyyttä Videoruudussa.

Pisteet, linjat, kaaret, murtoviivat ja ominaisuustunnukset säilyttävät täyden intensiteettinsä Läpinäkyvyyden liukusäätimen asetuksista riippumatta.

Läpinäkyvyyden liukusäätimen keskipiste antaa sinun nähdä Videokuvan ja karttadatan 50 %:n läpinäkyvyydellä.

• Tehdäksesi karttadatan läpinäkyvämmäksi napauta liukusäätimen vasenta puolta tai napauta ja vedä säädintä vasemmalle. Kun säädin on täysin vasemmalla , vain Videokuva on näkyvissä ja karttadata on 100 % läpinäkyvää.

• Tehdäksesi videokuvan läpinäkyvämmäksi napauta liukusäätimen oikeaa puolta tai napauta ja vedä säädintä oikealle. Kun säädin on täysin oikealla , vain karttadata on näkyvissä ja videokuva on 100 % läpinäkyvää.

Zoomin osoitin

Videoruudun vasemman yläkulman Zoomin osoitin ilmaisee tämänhetkisen zoomin tason. Näpäytä Zoomin osoittimen riviä muuttaaksesi zoomaustasoa nopeasti.

Optisia zoomaustasoja on yhteensä kuusi. Zoomaustasot 7 ja 8 ovat digitaalisia.

Kun laserosoitin on käytössä SX12:lla, enimmäiszoomaustaso on 6.

Ohjainsauvan kontrollit

Käytä Ohjainsauvan kontrolleja kojeen kääntämiseen.

Käännä kojetta yhden pikselin verran nuolinäppäimestä. Pidä nuolinäppäintä painettuna kääntääksesi kojetta haluamasi verran.

Kääntönäppäimet

Käytä Käännä-näppäintä kääntääksesi kojetta horisontaalisesti 90° oikealle tai vasemmalle tai 180°.

Voit piilottaa kaikki tai osan näistä kontrolleista Video-ruudusta napauttamalla / Asetukset.