Tietojen tuominen työhön

1. Näpäytä ja valitse Työ.

2. Valitse työ, johon haluat tuoda dataa, Töiden ruudusta.
  3. Näpäytä Tuo.Tuo-ruutu avautuu.
  4. Valitse siirtämäsi tiedoston Tiedostoformaatti.

Vaihtoehdot ovat CSV- tai TXT-formaatit tai Surpac-tiedostot, jos käytät Kaivokset -sovellusta.

Katso ohjeet työn luomiseen DC- tai JobXML-tiedoston pohjalta osiosta Paikallisen työn luominen.

5. Näpäytä selataksesi tiedostoja ja löytääksesi tiedoston, jonka haluat tuoda.

Voit valita tiedoston mistä tahansa saatavissa olevasta asemasta, kuten verkkoasemasta tai USB-muistitikusta. Android-pohjaisilla Trimble-maastotietokoneilla USB-asemat on alustettava FAT32-muotoon.

Jos maastotietokone on Android-pohjainen, ohjelma saattaa pyytää sinua antamaan Trimble Access -sovellukselle luku- ja kirjoitusoikeudet USB-asemaan. Kun näpäytät Kyllä, näyttöön ilmestyy Android-kansionvalintaikkuna. Napauta uudessa ikkunassa , selaa USB-asemaan ja napauta [VALITSE] tai [Käytä tätä kansiota]. USB-muistitikku on nyt näkyvissä Trimble Access Valitse kansio -ruudussa. Jos USB-asema havaittu -viestiä ei ilmesty tai ohitit sen, napauta Valitse USB-asema -valonäppäintä sen jälkeen, kun USB-laite on yhdistetty. Huomaa, että maastotietokoneelta voi viedä jopa 30 sekuntia havaita USB-asema.

6. Valitse tuotavat tiedosto Valitse tiedosto -ruudusta. Napauta Hyväksy.
  7. Jos haluat tuoda pisteitä kiintopisteinä, valitse Lue pisteet kiintopisteinä -valintaruutu.
  8. Jos valittu tiedosto on pilkulla eroteltu CSV- tai TXT-tiedosto:
    1. Käytä Pisteen nimen, Pisteen koodin, Pohjoisen, Idän ja Korkeuden kenttiä linkittääksesi kunkin kentän tiedostossa olevaan asianmukaiseen kenttään. Valitse Ei käytössä, jos tietty arvo ei ole vastaanotetussa tiedostossa.
    2. Valitse Kentän erotin -luettelosta merkki (pilkku, puolipiste, kaksoispiste, välilyönti tai välilehti), joka erottaa tiedoston tiedot erillisiksi kentiksi.

3. Jos tiedosto sisältää nollakorkeuksia, syötä Nollakorkeusarvo.
    4. Valitse Duplikaattipisteiden hallinnan kentältä toiminto, jonka ohjelmiston tulee suorittaa, jos tiedosto sisältää pisteitä, joilla on sama nimi kuin työn sisältämillä olemassa olevilla pisteillä.Valitse:

• Tallenna tuodut pisteet ja poista kaikki olemassa olevat samannimiset pisteet valitsemalla Korvaa.
      • Ohita samannimiset tuodut pisteet valitsemalla Ohita, jolloin niitä ei tuoda.
      • Tallenna uudet pisteet ja säilytä kaikki aiemmin luodut samannimiset pisteet valitsemalla Tallenna muu.
  9. Jos Geodesian lisätoimintojen valintaruutu on valittuna Cogo-asetuksissa ja valitset CSV- tai TXT-tiedoston, sinun täytyy määritellä tiedoston pisteiden Koordinaattien tyyppi.Valitse Koordinaatistopisteet tai (paikalliset) koordinaatistopisteet.
  10. Jos tiedoston sisältämät pisteet ovat (Paikallisia) karttapisteitä, valitse muunnos, jolla ne muunnetaan karttapisteiksi:
    • Jos haluat määrittää muunnoksen myöhemmin, valitse Ei käytetä, tämä määritellään myöhemmin. Napauta Hyväksy.

Jos valitset tämän option ja päätät myöhemmin määrittää syötön muunnoksen kyseiselle tiedostolle, sinun tulee purkaa linkitys ja linkittää tiedosto uudelleen.

• Luo uusi näyttömuunnos valitsemalla Luo uusi muunnos.Näpäytä Seuraava ja käy läpi vaaditut vaiheet.Katso Muunnokset.
    • Valitse olemassa oleva näytön muunnos valitsemalla Valitse muunnos.Valitse näyttömuunnos luettelosta. Napauta Hyväksy.
  11. Napauta Hyväksy.
  12. Napsauta OK.