Tietojen suodattaminen ominaisuustason mukaan

Tasonhallinta -näytön Ominaisuudet -välilehdellä voit hallita, mitkä ominaisuudet näkyvät kartalla tai Video-näytössä ominaisuustasoittain.

Ominaisuudet-välilehdellä näkyvät ominaisuustasot määräytyvät työhön linkitetyn Ominaisuuskirjaston FXL-tiedoston perusteella.Kukin ominaisuustaso sisältää erillisen tason ominaisuuskoodille, joka määriteltiin kun Ominaisuuskirjaston FXL-tiedosto luotiin Feature Definition Manager-toimintoa käyttäen Trimble Business Center-sovelluksessa.

Klikkaa tason vieressä olevaa nuolta tarkastellaksesi kullekin tasolle määriteltyjä koodeja ja näyttääksesi tai piilottaaksesi tasolla olevia ominaisuuksia.

0-Taso-taso sisältää ominaisuuksia, jotka eivät ole olemassa olevien koodien määrittämiä FXL-tiedostossa.Näitä ovat muun muassa:

• Ominaisuudet, jotka käyttävät koodeja, joita ei ole määritelty FXL-tiedostossa mutta jotka syötettiin manuaalisesti Koodi-kenttään pisteen mittauksen yhteydessä ovat 0-tasolla listatuissa kooditasoissa.

• Ominaisuudet, jotka käyttävät vain kontrollikoodeja eivätkä ominaisuuskoodia, ovat 0-tason Virheellinen -tasolla. Tämän suodattimen avulla voit etsiä nämä ominaisuudet ja tehdä niistä kelvollisia syöttämällä ominaisuuskoodin.

• Ominaisuudet, jotka eivät käytä ominaisuuskoodia tai kontrollikoodia ovat 0-tason Koodaamaton-tasolla.

Kun ominaisuudet käyttävät useita koodeja, ominaisuus on näkyvissä ja/tai valittavissa, jos mikä tahansa määrätyistä koodeista on näkyvissä tai valittavissa.Esimerkiksi ”code1 code2” -koodia käyttävä piste on valittavissa, jos ”code2” on asetettu valittavissa olevaksi ja ”code1” on asetettu piilotetuksi.Kontrollikoodit eivät näy Ominaisuudet-välilehdellä.

Näkyvissä olevien koodattujen ominaisuuksien muuttaminen

1. Käynnistä Tasonhallinta tekemällä jokin seuraavista:

• Napauta Kartta-työkalurivissä tai Video-työkalurivissä.
    • Napauta Tasonhallinta-painiketta Työn ominaisuudet -ruudussa.

2. Valitse Ominaisuudet-välilehti.

3. Jos haluat päivittää Kartta- tai Video -näytössä näkyvät tiedot automaattisesti samalla kun teet muutoksia Tasonhallintaissa, napauta Autom. päivitys -valonäppäintä. Valintamerkki valonäppäimessä Autom. päivitys osoittaa, että Autom. päivitys on käytössä.

Sovellus säilyttää muutokset, jotka on tehty Autom. päivitys -toiminnon ollessa käytössä, kun poistut Tasonhallinta-sovelluksesta joko Hyväksy- tai Esc-näppäimestä.

4. Piilota taso napauttamalla sitä. Tason nimen vieressä olevan nelikulmaisen -kuvakkeen sisällä oleva tarkistusmerkki katoaa.

5. Tee tason ominaisuudet näkyviksi napauttamalla tason nimeä kahdesti. Tarkistusmerkki osoittaa, että tason ominaisuudet näkyvät.

6. Tee tasoista valittavissa olevia napauttamalla tason nimeä uudelleen. Neliön sisällä oleva tarkistusmerkki osoittaa, että tasolla olevat ominaisuudet ovat valittavissa (”aktiivisia”) kartalla.

7. Jos ominaisuustasolla on useita koodeja, kaikilla koodeilla on oletuksena samat asetukset kuin tasolla. Jos haluat vain tiettyjä koodeja käyttävien ominaisuuksien olevan näkyvissä tai valittavissa, napauta tason nimen viereistä nuolta ja sen jälkeen jokaista koodia kerran piilottaaksesi sen, ja kahdesti jos haluat tason olevan näkyvissä mutta ei valittavissa. Napauta koodia uudelleen, jolloin se on näkyvissä ja valittavissa.

Tason nimen viereinen kuvake ilmaisee, että joitakin koodeja ei ole näkyvissä tai valittavissa .

8. Aseta kaikki tasot ja koodit valittavissa oleviksi napauttamalla Kaikki-valonäppäintä.Aseta kaikki ominaisuuskoodatut pisteet valittavissa oleviksi napauttamalla Ei yhtään-valonäppäintä.

9. Napauta Hyväksy.