Valinta BIM-malleista Organizer-ryhmän mukaan

Jos sinulla on Trimble Connect Business Premium -käyttöoikeus, voit Trimble Connect Organizerin avulla järjestää yhden tai useamman BIM-mallin kohteet ryhmiin esimerkiksi projektin vaiheen, objektityypin tai sijainnin (kerrokset tai osiot) mukaan.

Trimble Connect Organizerissa luodut ja manuaalisina ryhminä tallennetut Organizer-ryhmät ovat käytettävissä Trimble Access:lla pilvestä ladatuissa BIM-malleissa. Trimble Access ei tue sääntöpohjaisia Organizer-ryhmiä.

Lisätietoja ryhmien määrittämisestä Organizerissa löytyy Trimble Connect työnkulkulaajennusten käyttöoppaasta.

BIM-mallien kohteiden valitseminen Organizer-ryhmän mukaan Trimble Access:ssa

1. Napauta Organizer BIM-työkalurivillä.

Organizer-lomake ilmestyy kartan viereen. Se näyttää kaikki Trimble Connect Organizerissa luodut manuaaliset ryhmät, jotka liittyvät BIM-malleihin ja jotka ovat ainakin osittain valittavissa kartalla. Osittain valittavissa tarkoittaa, että vähintään yksi BIM-mallin taso on asetettu valittavaksi tasohallinnassa.

2. Napauta ryhmän nimen vieressä olevaa nuolta nähdäksesi alaryhmät.

Ryhmän nimen vieressä oleva ensimmäinen numero näyttää ryhmän kohteiden kokonaismäärän. Toinen numero näyttää alaryhmien kohteiden määrän.

3. Napauta ryhmän tai alaryhmän nimeä valitaksesi ryhmän tai poistaaksesi sen valinnan.

Ryhmän tai alaryhmän nimen vieressä oleva valintamerkki ilmaisee, että ryhmän kohteet on valittu. Valitut kohteet näkyvät korostettuina kartalla:

• Useamman kuin yhden alaryhmän valitseminen samasta ryhmästä luo yhdistelmän siten, että minkä tahansa valitun alaryhmän kohteet valitaan kartalla.

• Useamman kuin yhden ryhmän tai alaryhmän valitseminen eri ryhmistä luo leikkauspisteen siten, että kartalla valitaan vain kohteet, jotka ovat kaikissa valituissa ryhmissä tai alaryhmissä.

Harmaa valintamerkki ryhmän tai alaryhmän nimen vieressä ilmaisee, että joitakin ryhmän kohteita ei voi valita, koska ne näkyvät BIM-mallin tasoilla, jotka eivät ole valittavissa. Jos ryhmän tai alaryhmän nimi on harmaa, se viittaa BIM-mallin tasoihin, jotka eivät ole valittavissa. Sinun on asetettava taso valittavaksi tasohallinnassa, ennen kuin voit valita ryhmän tai alaryhmän Organizer-lomakkeessa .

4. Jos haluat suodattaa kartan kohteita Organizer-lomakkeen valinnan perusteella, napauta BIM-työkalurivin Näytä vain- tai Piilota -painiketta. Katso Kohteiden piilottaminen ja eristäminen BIM-malleissa.

5. Sulje Organizer-lomake napauttamalla Sulje.

Aiemmin luodut karttavalinnat tyhjennetään, kun avaat tai suljet Organizer-lomakkeen ja kun otat BIM-työkalurivin käyttöön tai poistat sen käytöstä.