Kohteen ominaisuuksien tarkasteleminen kartalla

Jos haluat tarkastella kartan kohteiden tietoja, valitse kartan kohteet ja napauta sitten Tarkista. Jos valitsit useamman kuin yhden kohteen, valitse se luettelosta ja napauta Tiedot.

Trimble Access-kartalta voit tarkastella pisteiden, viivojen ja monikulmioiden ominaisuuksia työssä tai linkitetyissä karttatiedostoissa sekä kohteita joistakin verkkokarttapalveluista.

Ominaisuuksien hallinta

Linkitetyn karttatiedoston kohteiden ominaisuudet näytetään laajennettavissa ja pienennettävissä ryhmissä. Voit nopeasti laajentaa tai pienentää kaikki ryhmät painamalla Ctrl + välilyönti tai Ctrl, kun napautat yhtä laajenna- tai pienennä-kuvakkeista.

Jos haluat valita suosikkiominaisuuksia, napauta , joka näkyy yhden tai useamman ominaisuuden vieressä ja kopioi sitten valitut ominaisuudet ja niiden ryhmien nimet ominaisuusluettelon yläosassa olevaan Suosikkiominaisuudet-ryhmään napauttamalla Päivitä.

Suosikkiominaisuudet on valittava maastotietokonekohtaisesti. Kun olet lisännyt suosikkiomaisuuden, se näkyy aina Suosikkiominaisuudet-ryhmässä , jos kyseistä ominaisuutta käytetään valitussa kohteessa missä tahansa linkitetyssä karttatiedostossa.

Jos haluat poistaa ominaisuuden Suosikkiominaisuudet-ryhmästä, napauta ominaisuuden vieressä olevaa -kuvaketta Suosikkiominaisuudet-ryhmässä ja napauta sitten Päivitä.

Linkitettyjen tiedostojen ominaisuudet

Linkitettyjen tiedostojen ominaisuudet ovat vain luku -muotoisia, eikä niitä voi muokata.

Kun käytät linkitetyn karttatiedoston kohdetta Trimble Access-ohjelmistossa esimerkiksi Cogo-laskennassa, merkinnän aikana tai luodaksesi pisteen työhön, Trimble Access kopioi kohteen ominaisuudet linkitetystä karttatiedostosta ja tallentaa ne vain luku -ominaisuuksina työn pisteen tai viivan kanssa Trimble Access -työhön.

BIM-mallin ominaisuussarjat

BIM-malliin Trimble Connectissa lisättyjen mukautettujen ominaisuusjoukkojen ominaisuuksia voidaan tarkastella ja muokata kartalla valituille kohteille Tarkista-näytössä. Lisätietoja on kohdassa Mukautettujen ominaisuussarjojen tarkastelu.

BIM-malliin Trimble Connectissa lisättyjen mukautettujen ominaisuussarjojen ominaisuuksia voi muokata vain Tarkista-näytössä. Kun käytät BIM-mallin kohdetta Trimble Access-ohjelmistossa esimerkiksi Cogo-laskennassa, merkinnän aikana tai luodaksesi pisteen työhön, Trimble Access kopioi kohteen mukautetut ominaisuussarjat ja tallentaa ne vain luku -ominaisuuksina työn pisteen tai viivan kanssa Trimble Access-työhön. Jos sinun on muutettava mukautetun ominaisuuden arvoa, muokkaa ominaisuuden arvoa ennen kuin käytät kohdetta ohjelmistossa.