Tartunnan työkalupalkki

Tartunnan työkalupalkki tarjoaa yksinkertaisen tavan valita kartan objekteilla olevia sijainteja tarttumalla tiettyyn pisteeseen, vaikka mitään pistettä ei ole olemassa.Voit esimerkiksi käyttää Tartunnan työkalupalkkia valitaksesi tarkasti linjan murtoviiva tai loppupisteen tai kaaren keskikohdan vektorikartasta karttatiedostosta, kuten BIM-mallista tai DXF-tiedostosta.

Näytä työkalupalkki näpäyttämällä kartan työkalurivissä ja valitse sen jälkeen Tartunnan työkalupalkki.Tartunnan työkalupalkki on käytettävissä ainoastaan silloin, kun käytät Mittaus -sovellusta.

Tarttuaksesi ominaisuudessa olevaan sijaintiin näpäytä asianmukaista työkalua Tartunnan työkalupalkissa ja valitse linja, murtoviiva tai kaari kartalta.

Käytä samaa työkalua useita kertoja näpäyttämällä asianmukaista työkalua Tartunnan työkalupalkissa ja pitämällä sitä painettuna, jolloin työkalun valinta pysyy aktiivisena, ja valitse sen jälkeen ominaisuudet kartalta.Jos esimerkiksi haluat valita useiden linjojen loppupisteet, näpäytä ja pidä Tartu päätyyn -painiketta ja valitse sitten kukin linja.Vaihda työkalua näpäyttämällä Tartunnan työkalupalkissa olevaa muuta työkalua.

Jos valitussa sijainnissa ei vielä ole pistettä, Trimble Access laskee pisteen.Voit käyttää laskettuja pisteitä kuten mitä tahansa muita pisteitä esimerkiksi merkintää tai muita COGO-toimintojen suorittamista varten.Voidaksesi käyttää laskettua pistettä uudelleen myöhemmin sinun tulee luoda piste lasketusta pisteestä ja tallentaa sen työhön.

Lasketut pisteet poistetaan automaattisesti kun päivität kartan esimerkiksi silloin, kun vaihdat kartan asetuksia tai linkitettyjä tiedostoja. Voit poistaa laskettuja pisteitä milloin tahansa näpäyttämällä työkalurivin Poista valinta -painiketta tai näpäyttämällä karttaa kahdesti.

Lisäksi on mahdollista luoda laskettuja pisteitä tietyissä sijainneissa Cogo-toimintojen avulla.Katso COGO-laskennat.

Kohdistustyökalut

Valitse Toiminto

Kohdista keskipisteeseen

Tartu valikoidun rivin. murtoviiva tai kaaren puoliväliin.

Tartu päätyyn

Tartu valikoidun rivin lähimpään päätepisteeseen tai murtoviiva.

Kohdista risteykseen

Tartu kahden rivin todelliseen tai ilmeiseen risteykseen tai murtoviivaan.

Ilmeinen risteys tapahtuu, kun kaksi riviä tai murtoviiva eivät fyysisesti kulje ristiin, mutta joita on mahdollista jatkaa niin, että ne risteävät ennakoidussa pisteessä.Ilmeiseen risteykseen tarttuminen edellyttää kahden viivan valintaa tai murtoviiva.

Todellinen risteys tapahtuu paikassa, jossa kaksi riviä tai murtoviiva risteävät (tasonäkymässä).Todelliseen risteykseen tarttuminen edellyttää ainoastaan yhden risteyskohdan läheisen viivan tai murtoviivan valitsemista.

Tartu kaaren leikkauspisteeseen

Tartu valitun kaaren leikkauspisteeseen (LP).

Tartu keskikohtaan

Tartu valitun kaaren keskikohtaan.

Tartu lähimpään

Tartu valitun rivin, murtoviiva tai kaaren lähimpään pisteeseen.

Poista valinta

Poistaa lasketut pisteet ja viivat ja lisäksi tyhjentää kaikkien muiden kartan kohteiden valinnan. Voit vaihtoehtoisesti näpäyttää mitä tahansa kohtaa kartalla kahdesti.

Pisteiden luominen lasketuista pisteistä

1. Valitse laskettu piste/laskettuja pisteitä kartalta.
  2. Näpäytä karttaa ja pidä sitä näpäytettynä ja valitse Luo piste.Tämä optio ei ole käytettävissä, jos olet valinnut sekoituksen pisteitä ja laskettuja pisteitä.
  3. Syötä Pisteen nimi.

4. Tarvittaessa syötä pisteen koodi Koodin kenttään.

5. Näpäytä Tall.