Pisteiden mittaaminen Mittauskoodit-kohdassa

Alla olevien ohjeiden avulla voit ottaa käyttöön useiden pisteiden nopean ja tehokkaan keräämisen käyttäen mittauskoodeja:

1. Näpäytä ja valitse Mittaa / Mittauskoodit.
  2. Jos et ole vielä aloittanut mittausta, aloita mittaus. Jos käytät takymetrimittausta, aseta koje seurantatilaan.
  3. Mitataksesi ensimmäisen pisteen:
    1. Valitse koodiryhmä luettelosta tai paina A–Z vaihtaaksesi nopeasti ryhmäsivuille 1–26.

Et voi käyttää aakkosnumeerisia pikanäppäinyhdistelmiä, jos lomakkeen lopussa oleva Monikoodi-painike on käytössä.

2. Aloita pisteen mittaaminen napauttamalla asianmukaista koodipainiketta.

Koodipainikkeita voi lisäksi valita näppäimistöä käyttäen. Jos painikeasettelussa on kolme saraketta, voit painaa koodipainiketta vastaavaa numeronäppäintä tai siirtyä painikkeeseen nuolinäppäimillä ja painaa sitten välilyöntinäppäintä.

Jos mittaaminen yhdellä napautuksella ei ole käytössä, sinun on kaksoisnapautettava koodipainiketta aloittaaksesi mittauksen.

3. Mittaa ja tallenna piste Mittaa topo- tai Mittaa piste -näytössä.

Jos haluat muuttaa automaattisen tallennuksen asetuksia, napauta Mittaa topo -näytössä Asetukset ja poista sitten Näytä ennen tallennusta -valintaruudun valinta tai napauta Mittaa piste -näytössä Asetukset ja valitse sitten Tallenna piste automaattisesti -valintaruutu.

Kun mittaus on tallennettu, Kartoitusmittaus koodeilla -lomake avautuu näyttöön valmiina seuraavaa mittausta varten.

4. Jos haluat määrittää ohjelmiston aloittamaan pisteen mittaamisen heti, kun napautat koodipainiketta Mittauskoodit-lomakkeessa, napauta Asetukset ja valitse Automaattinen mittaus -valintaruutu.
  4. Jos haluat mitata seuraavat pisteet samalla koodilla, napauta samaa koodipainiketta uudelleen tai paina Enter-näppäintä.

Jos koodin ominaisuustyyppi on linja tai monikulmio, linja tai monikulmio piirretään kartalle, kun mittaat seuraavia pisteitä samalla ominaisuuskoodilla.

5. Jos haluat mitata pisteitä eri koodilla, napauta vaadittua koodipainiketta Mittauskoodit-näytössä.

Jos haluat muuttaa pisteen nimeä tai mittausmenetelmää mittauksen aikana, napauta ja valitse Mittaus-lomake Palaa kohteeseen - luettelosta, tee haluamasi muutokset ja napauta sitten ja valitse Mittauskoodit .