Useiden linjojen mittaaminen mittauskoodeissa

Kun mittaat useita linjoja, joilla on sama koodi, voit lisätä jonoamisen avulla numeerisen jälkiliitteen kullekin linjalle, jotta voit seurata, mitä linjaa mittaat. Jonoamisen avulla voit:

• Aloittaa yhden linjamaisen kohteen pisteiden mittaaminen, keskeyttää sen ja aloittaa toisen samantyyppisen linjamaisen kohteen pisteiden mittaaminen ennen ensimmäisen ominaisuuden jatkamista.

• Määrittää helposti linjamaisten kohteiden alku- ja loppupisteet ilman kontrollikoodeja, mikä on hyödyllistä, kun mitataan useita samantyyppisiä ominaisuuksia peräkkäin.

Useamman kuin yhden samaa kontrollikoodia käyttävän linjan mittaaminen:

1. Näpäytä ja valitse Mittaa / Mittauskoodit.
  2. Jos et ole vielä aloittanut mittausta, aloita mittaus. Jos käytät takymetrimittausta, aseta koje seurantatilaan.
  3. Valitse koodiryhmä luettelosta tai paina A–Z vaihtaaksesi nopeasti ryhmäsivuille 1–26.

Et voi käyttää aakkosnumeerisia pikanäppäinyhdistelmiä, jos lomakkeen lopussa oleva Monikoodi-painike on käytössä.

4. Ensimmäisellä linjamaisella kohteella olevien pisteiden mittaamisen aloittaminen:
    1. Mittaa ensimmäinen piste napauttamalla sopivaa koodipainiketta.

Koodipainikkeita voi lisäksi valita näppäimistöä käyttäen. Jos painikeasettelussa on kolme saraketta, voit painaa koodipainiketta vastaavaa numeronäppäintä tai siirtyä painikkeeseen nuolinäppäimillä ja painaa sitten välilyöntinäppäintä.

Jos mittaaminen yhdellä napautuksella ei ole käytössä, sinun on kaksoisnapautettava koodipainiketta aloittaaksesi mittauksen.

2. Mittaa ja tallenna piste Mittaa topo- tai Mittaa piste -näytössä.

Kun mittaus on tallennettu, Kartoitusmittaus koodeilla -lomake avautuu näyttöön valmiina seuraavaa mittausta varten.

3. Jos haluat mitata ensimmäisellä linjalla olevia peräkkäisiä pisteitä, napauta samaa koodipainiketta uudelleen tai paina Enter-näppäintä.

Linja tai monikulmio piirretään kartalle, kun mittaat pisteitä.

5. Saman koodityypin eri linjamaisella kohteella olevien pisteiden mittaamisen aloittaminen:

1. Napauta + Str -valonäppäintä lisätäksesi korostetun koodipainikkeen jälkiliitettä.

2. Mittaa ja tallenna piste Mittaa topo- tai Mittaa piste -näytössä.

Kun mittaus on tallennettu, Kartoitusmittaus koodeilla -lomake avautuu näyttöön valmiina seuraavaa mittausta varten.

3. Jos haluat mitata toisella linjalla olevia peräkkäisiä pisteitä, napauta samaa koodipainiketta uudelleen tai paina Enter-näppäintä.

Linja tai monikulmio piirretään kartalle, kun mittaat pisteitä.

6. Voit vaihtaa kahden käynnissä olevan linjamaisen kohteen välillä napauttamalla - Str- tai + Str-valonäppäintä.

Valittu ominaisuus näkyy korostettuna kartalla, ja kartta näyttää katkoviivan ominaisuuden lopusta nykyiseen pisteeseen, jolloin voit visuaalisesti tarkistaa, miten linjaa jatketaan, kun lisäät nykyisen pisteen, ja varmistaa, että olet valinnut oikean ominaisuuden.

Kun mittaat useita linjoja kerralla, + Str -valonäppäimen napauttaminen näyttää sarjan seuraavan jonon. Kun aloitat uuden linjan, etsi korostettuna olevan painikkeen seuraava käytettävissä oleva käyttämätön jono napauttamalla Find Str.