LandXML-jonoteiden vieminen toimisto-ohjelmistosta

Ennen kuin viet LandXML-jonotien Trimble Access Tie -sovelluksessa käytettäväksi, huomioi seuraavat seikat:

• Trimble Access Tie tukee vain yhtä pituusleikkausta tiedostossa. Jos viet vaakageometrian ja siinä on useita pituusleikkauksia, valitse vain yksi vietävä pituusleikkaus. Jos valitset useamman kuin yhden pituusleikkauksen, ohjelmisto käyttää tiedoston ensimmäistä pituusleikkausta.

• Trimble suosittelee pystysuorien pintojen välttämistä. Tilanteessa, jossa jonolla on sama siirtymä kuin toisella jonolla, Trimble Access Tie -ohjelmisto saattaa yhdistää jonot väärässä järjestyksessä liittäessään jonoja poikkileikkausten näyttämistä varten. Välttyäksesi tältä ongelmalta määritä toinen jonoista siirtymällä, joka eroaa hieman toisesta.

Seuraavassa kuvassa on tien reunus ja kanava poikkileikkausnäkymässä, jossa yläkaavion ketjuilla 2 ja 3 on sama siirtymä, minkä johdosta ne saatetaan liittää väärin, kuten punaisessa vektorikartassa näkyy. Alemmassa kaaviossa ketjun 3 siirtymä poikkeaa hieman ketjusta 2, minkä johdosta ketjut liitetään aina oikein, kuten mustassa vektorikartassa.