Tie

Trimble Access Tie on erikoissovellus teiden ja vastaavien lineaaristen kohteiden mittaamiseen.

The Tie software can be used to survey roads where the road design is defined in a road design file, or where you can build elements of a road (or other similar objects) by selecting one or two strings to stake relative to a primary stationing string. When staking one string you can also define a surface, if required.

Kun suoritat mittausta tien suunnitelmatiedoston avulla, voit:

• Ladata olemassa olevan tiesuunnitelman, joka koostuu linjauksesta yhden tai useamman tietä määrittävän jonon tai siihen liittyvien poikkileikkausmallien kanssa.

Tuetut tiedostotyypit ovat RXL, LandXML ja GENIO. GENIO-tiedostot on käsitelty ohjeen GENIO-teitä-osiossa . Lisätietoja GENIO-tiedostoista on kohdassaTrimble Access GENIO Tie Käyttöoppaasta.

• Näppäile RXL-tien suunnitelman määrittely, mukaan lukien vaaka- ja pystysuorat linjaukset, mallit sekä kallistus- ja levennystiedot.

• Tarkastelemaan tien määrittelyä.

• Merkitse tie.

Kun mittaat jonoilla ja pinnoilla tai kahdella murtoviivalla, voit:

• Stake single strings relative to a primary stationing string, for example traffic islands or curbs. Or stake two strings relative to a primary stationing string, for example the top and bottom edge of an embankment or construction earthworks.

Jonot voivat olla viivoja, kaaria tai murtoviivoja, jotka on näppäilty työhön, tai ne voidaan valita mistä tahansa linkitetystä tiedostosta, joka sisältää vektorikartan.

• Merkitse kaksi murtoviivaa kohtaan, johon haluat paalun ja siirtymän ja leikkaa/täytä molempiin murtoviivoihin samanaikaisesti.

Luo raportti merkatusta tiedatasta, jolla voidaan tarkistaa mittausdata jo maastossa tai se voidaan siirtää asiakkaalle tai toimistoon jatkokäsittelyjä varten.

Tie -sovelluksen käyttäminen

Jos haluat käyttää Tie -sovellusta, sinun on vaihdettava Tie -sovellukseen. Voit siirtyä sovelluksesta toiseen napauttamalla ja napauttamalla parhaillaan käyttämäsi sovelluksen nimeä ja valitsemalla sitten sovelluksen, johon haluat vaihtaa.

Tie -sovellus sisältää koko Cogo-valikon Mittausstä, jotta voit suorittaa koordinaattigeometrian ( cogo ) toimintoja ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa Mittaushin. Voit myös käyttää joitain näistä cogo-toiminnoista kartan napauta ja pidä painettuna -valikosta. Lisätietoja kaikista käytettävissä olevista cogo-toiminnoista on kohdassa COGO-laskennat.

Kun aloitat mittauksen, ohjelmisto kehottaa sinua valitsemaan kojeillesi konfiguroidun mittaustyylin.

Voit kustomoida ohjelmiston käyttämää terminologiaa näpäyttämällä ja valitsemalla Asetukset / Kieli.Valitse:

• Käytä rautatieterminologiaa, jos mittaat rautatietä ja haluat käyttää rautatiekohtaista terminologiaa.
  • Kaytä ketjun pituuden sanastoa käyttääksesi termiä Ketjun pituus termin Paaluluku sijasta kun mittaat tien viereistä etäisyyttä.