Suosikkiruudut ja -toiminnot

Suosikkien ja Toimintojen avulla voit luoda oikopolkuja ohjelman ruutuihin ja kartan hallintaan ja ottaa kojeen tai vastaanotintoiminnon käyttöön ja pois käytöstä.

Tarkastele Suosikkeja näpäyttämällä .Suosikkien luettelo aukeaa valikon viereen.Näpäytä Suosikki Suosikkien listalla mennäksesi suoraan kyseiseen ruutuun tai ottaaksesi kyseisen kojeen/vastaanottimen toiminnon käyttöön/pois käytöstä.

Suosikkien viereinen Palaa kohteeseen -luettelo listaa aikaisemmin katsellut kuvaruudut, jotka ovat yhä avoimia.Näpäytä kohdetta palataksesi kyseiseen ruutuun.

Tarkastele Suosikkeja Trimble Access-sovelluksen ollessa pystytilassa näpäyttämällä ja valitsemalla Suosikit. Päävalikko vaihtuu Suosikit-valikoksi, jossa näkyvät Suosikit- ja Palaa kohteeseen -luettelot.

Jos maastotietokoneella on numeronäppäin, voit käyttää tallentimen näppäimistöä syöttämään 12 ensimmäisessä laatassa näkyvän näppäimistömerkin (1–9, 0, - tai .)mahdollistamaan/poistamaan Suosikkitoiminnot käytöstä tai avaamaan asianmukaisen kuvaruudun.

Voit lisätä omia kohteita Suosikit-listalle ja/tai määrittää niille oman toimintonäppäimen vastaanottimella. Jos esimerkiksi liität DR-toiminnon tallentimen F3-näppäimeen, voit ottaa DR-tilan käyttöön tai käytöstä pois painamalla F3 takymetrimittauksen aikana kun tarkastelet mitä tahansa ruutua ohjelmistossa.

Jos käytät tablettia, jolla on ohjelmoitavia nappeja erityisten toimintonäppäimien sijasta, kuten TrimbleT10-tabletti, sinun täytyy valita Käytä toimintonäppäimiä -valintaruutu Kielen valinnan kuvaruudussa. Käytä T10-kojeelle asennettua Button Manager -sovellusta ohjelmoidaksesi minkä tahansa tabletin etupuolen kolmesta ohjelmoitavasta painikkeesta toimintonäppäimeksi. Katso Trimble T10 Tabletin käyttöopas saadaksesi lisätietoja. Jos käytät kolmannen osapuolen tablettia, lisätietoja sen tukemista funktionäppäimistä ja niiden ohjelmoimisesta löytyy laitteen mukana tulleista dokumenteista.

Suosikkien ryhmittäminen

Voit luoda suosikki- ja toimintoryhmiä ja sitten käyttää työnkulkuusi sopivaa ryhmää.Voit esimerkiksi käyttää yhtä ryhmää käyttäessäsi takymetriä, ja jotain toista ryhmää käyttäessäsi GNSS-vastaanotinta.Kun käytät ryhmiä, esimerkiksi näppäimen F3 aktivoiva toiminto riippuu siitä, käytätkö takymetrin vai GNSS-ryhmän toimintoja.

Näpäytä ryhmän nimen vieressä ja valitse vaadittu Autom. vaihto -optio, jolloin ohjelmisto siirtyy automaattisesti kyseiseen Suosikkiryhmään kun aloitat takymetri- tai GNSS-mittauksen.Autom. vaihto -toiminto toimii parhaiten, kun olet luonut Suosikki-ryhmän takymetrimittausta sekä GNSS:ää varten. Ohjelmisto lisäksi vaihtaa ryhmästä toiseen automaattisesti silloin, kun aktiivinen koje vaihtuu yhdistetyn mittauksen aikana.