Paalun korkeuden määrittäminen

Määritä takymetrimittauksessa asemapisteen korkeus -toiminnolla kojeaseman korkeus tekemällä havaintoja pisteisiin, joilla on tunnettu korkeus.

Asemapisteen korkeus lasketaan karttakoordinaatistossa. Käytä vain sellaisia pisteitä, jotka voidaan näyttää karttakoordinaatteina. Laskeaksesi paalun korkeuden tarvitset ainakin yhden kulma- ja etäisyyshavainnon tunnetulle pisteelle, tai kaksi pelkkää kulmahavaintoa eri pisteille.

1. Aloita mittaus ja suorita kojeaseman käyttöönotto.
  2. Näpäytä ja valitse Mittaa / Paalun korkeus.

Ruutuun ilmestyy kojeaseman käyttöönoton yhteydessä syötetyt kojepistetiedot.

3. Jos et syöttänyt kojekorkeutta kojeaseman käyttöönoton yhteydessä, syötä kojekorkeus nyt. Napauta Hyväksy.
  4. Syötä pisteen nimi, koodi ja tähystiedot pisteelle, jolla on tunnettu korkeus.
  5. Näpäytä Mittaa. Kun mittaus on tallennettu, näyttöön tulee Pisteen residuaalit -ruutu.
  6. Näpäytä Pisteen residuaalit -näytössä:
    • + Piste mittaa lisää tunnettuja pisteitä.
    • Tiedot näyttää tai muokkaa pisteen tietoja.
    • Käytä ottaa pisteen käyttöön tai poistaa sen käytöstä.
  7. Voit näyttää asemapisteen korkeuden määritykset näpäyttämällä Pisteen residuaalit -näytössä Tulokset .
  8. Näpäytä Tall.

Kojepisteen mahdolliset olemassa olevat korkeudet korvataan.