Autolockin, FineLockin ja Long Range FineLockin käyttöönotto

Trimble-kojeet käyttävät Autolock-teknologiaa, jolla voidaan lukita ja seurata liikkuvia etäkohteita.

Joissain kojeissa saatavilla olevien FineLockin ja Long Range FineLockin ansiosta saadaan parempi suorituskyky, kun mitataan liikkumattomiin kohteisiin silloin, kun kaksi prismaa on hyvin lähellä toisiaan.

Käytä:

• FineLockia lukittumaan 20–700 m:n päässä olevaan prismaan ja mittaamaan se.

Jos kojeessa on FineLockin linssiaukon lisälaite, voit käyttää FineLock-teknologiaa lukitaksesi ja mitataksesi alle 20 metrin päässä olevan prisman.

• Long Range FineLockia lukittumaan 250-2500 m:n päässä olevaan prismaan ja mittaamaan se.

Tähysten väli ei saa olla pienempi kuin 13' 45" (4 mrad).

Ohjelmisto varoittaa, jos etäisyys prismaan on tuetun kantaman ulkopuolella ja estää mittausta tulemasta otetuksi.Jos ohjelmisto ei kuitenkaan pysty mittaamaan välimatkaa mitatessaan esimerkiksi vain kulmat huomioivia mittoja, ohjelmisto ei voi näyttää varoitusviestiä, ja säilyttää mittauksen.Kun FineLock tai Long Range Finelock ovat käytössä, mitat, jotka on viety prismoihin näiden kantamien ulkopuolella, ovat epäluotettavia eikä niitä tule käyttää.

FineLock ja Long Range FineLock ovat aina etusijalla Pitkä matka (TRK)-, DR- ja Autolock-tiloihin nähden, eikä niitä voi käyttää samaan aikaan. Jos FineLock tai Long Range FineLock on käytössä, Autolock poistetaan käytöstä automaattisesti. Jos FineLock tai Long Range FineLock on käytössä yhdessä TRK- tai DR-mittaustilan kanssa, havainnot mitataan STD-tilassa (kertamittaus).