Tunnelit

Trimble® Tunnelit -ohjelmisto on suunniteltu erityisesti tunneleiden kartoittamiseen.Se tarjoaa työkaluja tunnelin toiminnan määrittelyyn, kartoittamiseen, merkitsemiseen ja raportointiin sekä opastaa sinua tehtävissä, kuten yli- ja vajaakaivualueiden merkitsemisessä sekä koneiden paikantamisessa.

Käytä Tunnelit -sovellusta ja:

• Määritä tunneli
    • Määritä tunnelin komponentit, mukaan lukien vaakasuorat ja pystysuora linjaukset, mallit ja kierto, tai tuo määritelmä LandXML-tiedostosta.
    • Määritä päätypinnan räjäytysreiät ja merkintäsijainnit, joita tyypillisesti käytetään pultin reikiin tai tunnelin tukirakenteiden vakauttamiseen.
    • Käy tunneli läpi ennen kuin menet maan alle.
  • Mittaa tunneli
    • Skannaa poikkileikkaukset, mukaan lukien asetukset, automaattisesti mitataksesi pisteitä manuaalisesti ja poistaaksesi niitä.
    • Mittaa sijainnit tunnelin määritelmän suhteen.
    • Merkitse ennalta määritetyt sijainnit räjäytysrei'ille, pultinrei'ille ja putkille.
    • Sijoita kone, tavallisesti poravaunu, tunnelin suhteen.
  • Tiedonsiirto ja raportit
    • Selaa automaattisesti skannattuja ja käsin mitattuja pisteitä.
    • Merkintäpisteiden näyttäminen.

Tunnelit -sovelluksen käyttö

Jos haluat käyttää Tunnelit, sinun on vaihdettava Tunnelit sovellukseen. Voit siirtyä sovelluksesta toiseen napauttamalla ja napauttamalla parhaillaan käyttämäsi sovelluksen nimeä ja valitsemalla sitten sovelluksen, johon haluat vaihtaa.

Tunnelit-sovellus sisältää koko Cogo-valikon Mittausstä, jonka ansiosta voit suorittaa koordinaattigeometrian ( cogo ) toimintoja ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa Mittaushin. Voit myös käyttää joitain näistä cogo-toiminnoista kartan napauta ja pidä painettuna -valikosta. Lisätietoja kaikista käytettävissä olevista cogo-funktioista on kohdassa COGO-laskennat.

Kun aloitat mittauksen, ohjelmisto kehottaa sinua valitsemaan kojeillesi konfiguroidun mittaustyylin.

Napauta ja valitse Asetukset / Kieli ja sen jälkeen Käytä ketjun pituuden termejämäärittääksesi ja mitataksesi tunnelin käyttäen tunnelin suuntaisesta pituudesta ennemmin termiä ”ketjun pituus” kuin ”paaluluku”.