Norjan maarekisteri-XML-tiedoston asetukset

Jos haluat käyttää Norjan maarekisteritoleranssien tarkistusta Trimble Access:ssa, muokkaa CadastralTolerances ‑ Norway.xml -mallitiedosto tarpeidesi mukaiseksi.

Lataa CadastralTolerances ‑ Norway.xml-mallitiedosto Konfigurointitiedostot-sivulta.

Xml-mallitiedosto käyttää Mittausluokan ja Luokituksen yhdistelmää määrittääkseen toleranssiarvon, jota vastaan piste on tarkistettava.

Luokituksen nimi määrittää mitattavan tai merkittävän pisteen tyypin. Mittausluokan nimi määrittää pisteen sijainnin edellyttämän toleranssitason.

Elementtien nimiä ja attribuuttien nimiä ei voi muuttaa. Huomaa, että isot ja pienet kirjaimet tulkitaan eri merkeiksi.

• Elementtien nimet ovat: CadastralTolerances, SurveyClasses, Class, Classifications, Classification, Tolerances, Codes ja Code.

• Attributtien nimet ovat: name, id, hzTol, vtTol, description ja classification.

Mittausluokka

XML-mallitiedosto määrittää mittausluokan kullekin tasolle:

<SurveyClasses>

<Class name="ClassA" id="ClassA" algorithm="NorwayCadaster"/>

</SurveyClasses>

Jos haluat ottaa maarekisterin toleranssin tarkistuksen käyttöön työssä, sinun on määritettävä kunkin työn Mittausluokka. Voit tehdä tämän kirjoittamalla mittausluokan nimen (Luokka A) Työn ominaisuudet -näytön Huomautukset-kenttään Trimble Access:ssa. Kaikilla työn pisteillä on sama luokka.

Toleranssiarvot

CadastralTolerances ‑ Norway.xml -mallitiedosto määrittää toleranssiarvot kullekin Luokan A pistelle kiintopisteeksi:

<Classification name="Control1">

<Tolerances id="ClassA" hzTol="0.050" vtTol="0.100" alpha="0.05" internalReliabilityError="0.1" internalReliabilityWarning="0.1" externalReliabilityError="0.1" externalReliabilityWarning="0.1">

<TimeDistance minimumMinutes="45" measurementCount="2" />

<TimeDistance minimumMinutes="15" measurementCount="3" />

</Tolerances>

</Classification>

Kun mittauksia verrataan määriteltyihin toleransseihin, tehdään tilastollinen analyysi tiedoista, jotka koskevat:

• Virheiden tunnistus (grovfeilsøk)

Virheiden tunnistus estää suuria poikkeamia, eli virheitä, kahden mittauksen välillä, (grovfeilsøk).

Suuri poikkeama/virhe määritellään poikkeamaksi, joka on huomattavasti suurempi kuin odotettavissa oleva satunnainen poikkeama. Suurta poikkeamaa tai virhettä voidaan pitää poikkeamana, joka on kolme kertaa keskihajontaa suurempi.

Koska virheentunnistuslaskennassa havaitaan vain suuria virheitä, sisäisen luotettavuuden ja ulkoisen luotettavuuden arvoja käytetään mittausten laadun ilmaisemiseen, kun pienemmät poikkeamat otetaan huomioon.

• Sisäinen luotettavuus (indre pålitelighet)

Sisäisen luotettavuuden (indre pålitelighet) arvo ilmaisee pienempiä virheitä kuin virheiden tunnistus voi havaita. Näitä virheitä kutsutaan "suurimmaksi jäljellä olevaksi poikkeamaksi". Sisäisen luotettavuusarvon kynnysarvo on enintään 5 %:n merkitsevyystaso.

• Ulkoinen luotettavuus (ytre pålitelighet)

Ulkoisen luotettavuuden (ytre pålitelighet) arvo on laskelma maksimipisteen deformaatiosta ja se osoittaa, kuinka paljon suurin jäljellä oleva poikkeama voi vaikuttaa lopputulokseen.

Ohjelmisto tarkistaa myös sopivat ajat, jotka kuluvat saman pisteen uusintamittausten välillä.

kohdekoodit

Xml-mallitiedosto määrittää myös ominaisuuskoodit, jotta voit helposti määrittää maarekisteripisteiden luokituksen, kun merkitset ja mittaat työssä. Esimerkiksi pisteillä, joilla on Kontrolli-luokitus, voi olla jokin seuraavista ominaisuuskoodeista:

<Codes>

<Code name="surveyPoint" description="Checked Cadastral" classification="Control1"/>

<Code name="OLD" description="Checked Cadastral" classification="Control1"/>

<Code name="PEG" description="Checked Cadastral" classification="Control1"/>

<Code name="IS" description="Checked Cadastral" classification="Control1"/>

<Code name="IT" description="Checked Cadastral" classification="Control1"/>

<Code name="NAIL" description="Checked Cadastral" classification="Control1"/>

Jos Huomautukset-kentän arvoksi on määritetty LuokkaA, jos koodaat pisteen arvoksi "NAIL", pisteen kuvaus on "Tarkistettu maarekisteri" ja sen luokitus on "Kontrolli1". Tämä tarkoittaa, että pisteen on noudatettava 50 mm:n vaakatoleranssia, sillä CadastralTolerances ‑ Norway.xml -tiedosto määrittää, että "Luokan A" töiden "Kontrolli1" -pisteillä on oltava hzTol="0,050".

Kuten edellä mainittiin, et voi nimetä elementtien ja attribuuttien nimiä uudelleen. Kuitenkin:

• Voit nimetä uudelleen luokkien nimet (esimerkiksi "LuokkaA"), luokitusnimet (esimerkiksi "Kontrolli1") ja koodinimet (esimerkiksi "NAIL"). Jos nimeät ne uudelleen, muista nimetä kaikki esiintymät uudelleen.

• Voit luoda lisää luokkien nimiä ja luokitusnimiä. Seuraa vain XML-tiedoston kaavaa luodaksesi lisää.