Kaartbestand lagen beheren

Op het tabblad Kaartbestanden op het scherm Lagen manager worden de kaartbestanden in de huidige projectmap weergegeven.

Kaartbestanden omvatten BIM-modellen, RXL-bestanden, raster afbeeldingsbestanden en TTM-oppervlakbestanden. Zie Ondersteunde kaartbestanden.

Gebruik het tabblad Kaartbestanden om:

• ondersteunde kaartbestanden aan de job koppelen, zodat u bestaande data uit die bestanden kunt gebruiken in Trimble Access.
  • features in gekoppelde bestanden zichtbaar en/of selecteerbaar te maken, zodat u ermee kunt werken. Features die selecteerbaar ("actief") zijn, kunnen in verschillende softwarefuncties worden gebruikt, waaronder naar een punt navigeren, uitzetten en sommige Cogo functies.

• kaart achtergronddata toe te voegen, om achtergrondkaarten en contextinformatie te bieden voor andere data op de kaart. Het toevoegen van kaart achtergronddata is alleen beschikbaar wanneer u de Lagen manager vanuit de kaart opent. Zie Achtergronden voor kaarten.

Om de data getoond op de Kaart of het Video scherm automatisch bij te werken terwijl u wijzigingen aanbrengt in de Lagen manager, tikt u op de Auto bijwerken softkey. Een vinkje op de Auto bijwerken softkey geeft aan dat Auto bijwerken ingeschakeld is.

Wijzigingen die worden aangebracht terwijl Auto bijwerken ingeschakeld is, blijven behouden wanneer u de Lagen manager verlaat m.b.v. de toets Accepteren of Esc.