Achtergronden voor kaarten

Voeg achtergrond informatie toe aan uw kaart om context te bieden voor de andere data op de kaart.

In tegenstelling tot andere gekoppelde kaartbestanden kunnen items op achtergrondkaarten niet worden geselecteerd.

Om een van de ondersteunde kaartachtergrond bronnen te configureren, tikt u op op de werkbalk Kaart en selecteert u Lagen manager. Selecteer in de Lagen manager het tabblad Kaartbestanden en tik vervolgens op de juiste softkey.

Ondersteunde bronnen van kaart achtergrond informatie zijn:

• Trimble Maps

Trimble Maps is de eenvoudigste optie voor het verkrijgen van kaart achtergronden als de bedieningseenheid meestal met het Internet verbonden is.

Trimble Maps vereist geen configuratie en is beschikbaar op elke Trimble Access bedieningseenheid die een geldige Trimble Access Software Maintenance Agreement heeft, of voor elke gebruiker die een geldig Trimble Access abonnement heeft.

Zie Trimble Maps

• Web map service (WMS)

Maak een webkaart in Trimble Access door de URL naar een web map service (WMS) op te geven en de data van de service op de Trimble Access kaart te bekijken.

Om de door de WMS geleverde data te kunnen bekijken, moet de bedieningseenheid zijn met het Internet verbonden zijn.

Zie Webkaarten.

• Web map tile service (WMTS)

Maak een webkaart in Trimble Access door de URL naar een web map tile service (WMTS) op te geven en de data van de service op de Trimble Access kaart te bekijken.

Wanneer u offline werkt, kunt u kaartdata van het WMTS maximaal 7 dagen op de Trimble Access kaart gebruiken, maar u kunt alleen inzoomen of pannen op dezelfde data als toen de bedieningseenheid met het Internet verbonden was.

Zie Webkaarten.

• Web Feature Service (WFS)

Maak een webkaart in Trimble Access door de URL naar een WFS (Web Feature Service) op te geven en bekijk de geogerefereerde vectordata van de WFS die op de Trimble Access verschijnt.

In Trimble Access slaat u de data op als een json bestand, zodat u de data in het veld kunt gebruiken zonder Internet verbinding.

Zie Webkaarten.

• Foto

Koppeling naar uw eigen achtergrond afbeeldingsbestand dat op de bedieningseenheid is opgeslagen. Voor deze optie is geen Internet verbinding nodig.

Zie Achtergrond afbeelding bestanden.