Scanlagen beheren

Op het tabblad Scans in het scherm Lagen manager worden de scanbestanden en gebieden in de huidige job weergegeven.

Gebruik het tabblad Scans om scanbestanden op de kaart en in het Video scherm te verbergen of weer te geven.

Scanbestanden zijn scan puntenwolken (.rwcx bestanden) van een Trimble SX10 of SX12 scanner total station en .tsf scanbestanden aangemaakt met een Trimble VX Series of S Series instrument uitgerust met Trimble VISION technologie.Voor meer informatie over het gebruik van scans in Trimble Access, zie Scanpunten en puntenwolken.

De kleur naast elke scan van een Trimble SX10 of SX12 scanner total station geeft de kleur aan die wordt gebruikt voor de puntenwolk als Scankleur is geselecteerd als Kleur modus voor puntenwolken. Zie Puntenwolk opties in de Kaart instellingen of Video instellingen.

Gebieden bevatten scanpunten uit een of meer scan puntenwolken. Maak een gebied om alleen de scanpunten op te nemen waarin u het meest geïnteresseerd bent.

• Als u duidelijker in een puntenwolk wilt kijken, gebruikt u de Begrenzingsbox om delen van de scan puntenwolk uit te sluiten.Zie Begrenzingsbox.

• Gebruik indien nodig de softkeys Wis en Hernoem om gebieden en scans te beheren.Om verwijderde items te herstellen, gebruikt u de optie Herstel in Bekijk job.