Snap-naar werkbalk

De Snap-naar werkbalk biedt een simpele manier om locaties op objecten op de kaart te selecteren door naar een specifiek punt te snappen, ook al is er geen punt aanwezig.U kunt de Snap-naar werkbalk bijvoorbeeld gebruiken om het eindpunt van een lijn of polylijn, of het midden van een boog precies te selecteren in lijnenwerk in een kaartbestand zoals een BIM model of DXF bestand.

Om de werkbalk weer te geven, tikt u op op de werkbalk van de kaart en daarna selecteert u Snap‑naar werkbalk. De Snap-naar werkbalk is alleen beschikbaar als u Inmeten Algemeen gebruikt.

Om naar een positie op een object te "snappen", tikt u op de gewenste knop op de Snap-naar werkbalk en daarna selecteert u de lijn, polylijn, of boog op de kaart.

Om dezelfde knop meermaals te gebruiken, houdt u de gewenste knop op de Snap-naar werkbalk ingedrukt om de selectie daarvan actief te houden en daarna selecteert u de objecten op de kaart.Als u bijvoorbeeld de eindpunten van meerdere lijnen wilt selecteren, houdt u de knop Snap naar einde ingedrukt en selecteert u elke lijn.Om naar een andere functie te wisselen, tikt u op een andere knop van de Snap-naar werkbalk.

Als er op de geselecteerde locatie nog geen punt aanwezig is, berekent Trimble Access een punt. U kunt berekende punten net zoals elk ander punt gebruiken, bijvoorbeeld om uit te zetten of andere Cogo-functies uit te voeren. Om een berekend punt in de toekomst te kunnen gebruiken, maakt u van het berekende punt een punt en slaat u dat in de job op.

Berekende punten worden automatisch verwijderd wanneer u de kaart vernieuwt, bijvoorbeeld bij het wijzigen van kaart instellingen of gekoppelde bestanden. Om berekende punten op enig gewenst moment te verwijderen, tikt u op de knop Wis selectie op de werkbalk, of dubbeltikt u op de kaart.

Het is ook mogelijk berekende punten op specifieke locaties aan te maken m.b.v. Cogo functies.Zie Cogo berekeningen.

Snap-naar functies

Selecteer Functie

Snap naar middenpunt

Naar het middenpunt van de geselecteerde lijn, polylijn, of boog snappen.

Snap naar einde

Naar het dichtstbijzijnde eindpunt van de geselecteerde lijn of polylijn snappen.

Snap naar snijpunt

Naar het ware of schijnbare snijpunt van twee lijnen of polylijnen snappen.

Een schijnbaar snijpunt verschijnt wanneer twee lijnen of polylijnen elkaar niet fysiek snijden, maar verlengd zouden kunnen worden om elkaar op een geprojecteerd punt te snijden.Om naar een schijnbaar snijpunt te snappen, moet u twee lijnen of polylijnen selecteren.

Een waar snijpunt verschijnt op de positie waar twee lijnen of polylijnen elkaar kruisen (in de plattegrond weergave).Om naar een waar snijpunt te snappen, hoeft u maar één lijn of polylijn dicht bij het snijpunt te selecteren.

Snap naar SP van boog

Naar het snijpunt (SP) van de geselecteerde boog snappen.

Snap naar middelpunt

Naar het middelpunt van de geselecteerde boog snappen.

Snap naar dichtstbijzijnde

Naar het dichtstbijzijnde punt van de geselecteerde lijn, polylijn, of boog snappen.

Wis selectie

Hiermee worden berekende punten en lijnen verwijderd en wordt de selectie van eventuele andere items op de kaart gewist. U kunt ook op een willekeurige plaats op de kaart dubbeltikken.

Punten van berekende punten maken

1. Selecteer het berekende punt (of de punten) op de kaart.
  2. Houd op de kaart ingedrukt en en selecteer Punt aanmaken.Deze optie is niet beschikbaar als u een mix van punten en berekende punten geselecteerd hebt.
  3. voert u de Punt naam in.

4. Desgewenst voert u de code voor het punt in het veld Code in.

5. Druk op Opsl.