Werken op de kaart

Wanneer er geen items zijn geselecteerd op de kaart:

• Tik op Meten om het formulier Meet topo of Meet punt te openen en de methode van meten te selecteren. Als u nog geen meting hebt gestart, vraagt de software u om een meting te starten.

• Als u lijn, boog en polygoon functies op de kaart wilt maken terwijl u punten meet, gebruikt u de CAD-werkbalk. Zie CAD werkbalk.

Wanneer er items op de kaart geselecteerd zijn, kunt u het volgende doen:

• Tik op Uitzetten om de geselecteerde items uit te zetten. Als er meer dan één item is geselecteerd, worden die toegevoegd aan de lijst Uitzetten, waarin u ze kunt selecteren om uit te zetten.

• Tik op Bekijk om de details van de geselecteerde items te bekijken.

• Metingen en berekeningen voert u uit met behulp van Cogo-functies. Zie Cogo berekeningen.

• Houd op de kaart ingedrukt en maak uw keuze uit een reeks beschikbare softwarefuncties die horen bij de items die u hebt geselecteerd. Zie Opties bij ingedrukt houden op de kaart.

Extra kaartfuncties

• U kunt snel een punt opslaan, zoals een waypoint, zonder dat u een meting hoeft te starten. Zie De huidige positie van de ontvanger opslaan.

• Om de schermfoto in de job op te slaan, tikt u op .Indien nodig plaatst u opmerkingen bij de schermfoto m.b.v. de Tekenen functies en tikt u op Opsl.Om de schermfoto in de job op te slaan, tikt u op Opsl.Als u het bestandsformaat Meetrapport selecteert wanneer u de job exporteert, worden eventuele schermopnamen die in de job zijn opgeslagen automatisch in het rapport opgenomen.

• Als de job scan puntenwolken bevat van als-gebouwd oppervlakken die zijn gemaakt met behulp van een Trimble SX10 of SX12 scanner total station, kunt u de Cogo-functie Oppervlak inspectie gebruiken om een inspectie puntenwolk te maken, die de scan puntenwolk van het als-gebouwd oppervlak met een referentieoppervlak vergelijkt. Punten in de inspectie puntenwolk hebben een kleurcode om directe visuele feedback te geven tussen de puntenwolk en het referentieoppervlak. Zie Oppervlak inspectie voor meer informatie.

• Als de job drie of meer 3D-punten bevat, kunt u die punten gebruiken om een oppervlak te maken en op te slaan als een TTM-bestand (triangulated terrain model) in de huidige projectmap. U kunt het oppervlak dan gebruiken om een volume te berekenen. Zie Een oppervlak van bestaande punten maken.

• Teken lijn en boog features met behulp van feature-gecodeerde punten die al in de job aanwezig zijn met behulp van de CAD-werkbalk. Zie CAD werkbalk.

• U kunt een nieuwe lijn of polylijn maken door een bestaande lijn of polylijn te offsetten. Zie Een lijn of polylijn offsetten.