Simulera en anslutning till en totalstation

Du kan simulera en anslutning till en grundläggande totalstation för att göra manuella observationer för att testa, demonstrera eller utbilda med Trimble Access. Detta kan vara användbart när du inte har tillgång till ett fysiskt instrument.

Om du simulerar en anslutning till en totalstation simuleras endast registrering av observationer som måste matas in manuellt. Det går inte att simulera ytterligare instrumentfunktioner såsom sökning, skanning, panoramainspelning eller användning av videoskärmen.

1. Tryck på och välj Inställningar / Mätprofiler.
  2. Tryck på Ny.
    1. Ange ett namn på profilen, exempelvis Manuellt instrument.
    2. Välj Konventionell i fältet Profiltyp.
    3. Tryck på Godkänn.

Inställningssidorna visas för den mätprofil som du skapade.

3. Välj Instrument och tryck på Redigera.
    1. Välj Manuell i fältet Tillverkare.
    2. Ändra vinkelprecision och gränsvärden för EDM-precision efter behov, i grupprutan Instrumentprecision.

Du kan även ändra Centreringsfel för instrument och Centreringsfel för referensobjekt.Detta kan användas vid en justering som utförs i Trimble Business Center.

3. Tryck på Godkänn.
  4. Tryck på Lagra. De förändringar du har gjort i mätprofilen sparas.
  5. Tryck på och välj Mätning/[mätprofilens namn]/Stationsetablering.
    1. Knappa in de korrigeringar som du vill simulera på skärmen Korrigeringar. Tryck på Godkänn.
    2. Definitera instrumentets punkt.Välj antingen en punkt i jobbet, eller mata in punktens information, om du inte har några punkter i jobbet. Tryck på Godkänn.
    3. För att ändra referenspunkt.Välj antingen en punkt i jobbet, eller mata in punktens information, om du inte har några punkter i jobbet.Välj Metod för mätningen. Tryck på Mät.
    4. Eftersom programvaran inte är anslutet till ett riktigt instrument måste du mata in en Manuell observation.Ange Horisontell vinkel och Vertikal vinkel. Tryck på Godkänn.

På samma sätt som när du arbetar med ett riktigt instrument, kan du nu visa och bekräfta mätningen före lagring.

5. Tryck på Lagra.

Stationsetableringen är nu klar och du är redo att mäta.

6. Fortsätt mäta eller sätta ut punkter som vanligt.

7. Tryck på och välj Mätning/Avsluta konventionell mätning.Tryck JA för att bekräfta.