Vertikal utjämning

Om de publicerade parametrarna för datumtransformation används, kan det förekomma smärre avvikelser mellan lokala passpunkts‑ och GNSS‑erhållna koordinater. Dessa avvikelser kan reduceras med hjälp av mindre kalibreringar. Trimble Access beräknar dessa justeringar när du använder funktionen Lokal inpassning, om inställningarna för jobbets koordinatsystem inkluderar en projektion och datumtransformation. De kallas för horisontella och vertikala utjämningar.

Du kan även använda en geoidmodell som en del av beräkningen av den vertikala justeringen.

Du kan återanvända inpassningen från ett tidigare jobb om det nya jobbet är fullständigt omgivet av den ursprungliga inpassningen. Om en del av det nya jobbet ligger utanför det ursprungliga projektområdet, introduceras extra kontrollpunkter för att täcka det okända området. Mät dessa nya punkter och beräkna en ny inpassning, och använd den sedan som inpassning för jobbet.

För att kopiera inpassningen från ett befintligt jobb till ett nytt jobb, väljer du det befintliga jobbet och skapar sedan ett nytt jobb och i väljer Senast använda jobb i fältet Mall.Eller, så använder du funktionen Kopiera mellan jobb för att kopiera kalibreringen från ett jobb till ett annat.