Inställningar för NTRIP-server

En NTRIP-server är en sändande internetserver som hanterar autentisering och lösenordskontroll för differentiella korrektionskällor såsom VRS-nätverk och reläkorrektioner från den källa som du valt.

NTRIP är en förkortning av Nätverkstransport av RTCM via Internetprotokoll (NTRIP).

Konfigurera inställningarna för NTRIP när du skapar en GNSS‑kontakt för internet‑datalänken. När du startat mätningen skapas en anslutning till NTRIP-servern. Dessutom visas en tabell som visar de tillgängliga korrektionskällorna från servern, som kallas för ”anslutningspunkter”. Dessa kan var enkelstationskällor, eller nätverkskällor (t.ex. VRS). Typen av data för basstationen som denna "anslutningspunkt" tillhandhåller visas i tabellen över källor. Tryck på sorteringsfältet ovanför listan och välj att sortera på Avstånd, Formateller Monteringspunkt för att sortera de tillgängliga källorna. Tryck på en rad i tabellen om du vill visa mer detaljerad information för den valda monteringspunkten.

Tryck på Godkänn för att använda den valda källan. Basdata från den valda monteringspunkten strömmas via Trimble Access till den anslutna GNSS-mottagaren.

Om autentisering krävs för att ansluta till en viss monteringspunkt, och detta inte konfigurerats i GNSS-kontakter, visar programmet Trimble Access en skärm där du kan ange ditt användarnamn och lösenord.

Protokollversioner av NTRIP

När programmet Trimble Access ansluter till NTRIP-servern kontrollerar det om servern stödjer NTRIP version 2.0, och om så är fallet så kommer programmet att använda protokollet med version 2.0. Om den inte gör det, kommunicerar Trimble Access med hjälp av protokollet NTRIP version 1.0.

Markera kryssrutan Använd NTRIP v1.0 vid konfigurering av inställningarna för NTRIP i GNSS-kontakten, för att tvinga programmet att alltid använda NTRIP version 1.0.

The NTRIP version 2 inkluderar förbättringar till den ursprungliga standardversionen. Trimble Accessstöder nu följande funktioner av NTRIP version 2:

NTRIP 2.0 funktion Fördelar framför 1.0

Total HTTP-kompabilitet

Gäller proxyserver-frågor.

Stöder virtuella värdar via "Host directive".

Bitvis dataöverföring

Minskar bearbetningstiden av data.

Kraftfullare datakontroll.